De fiets is doodgewoon. Maar hier wordt fietsen verheven tot een spel van beweging, een dans rond het drama van de stad. De fiets draagt ons in voor- en tegenspoed. Een ode aan het stalen ros.
Fietsen is als ademhalen. Als kind achterop bij je vader of moeder, later zelf, met vrienden, met je eerste liefje. Het is existentieel en sensueel. Met de wind mee, tegen de storm in. Fietsen kent geluk en ongeluk. Iedere straat of buurt heeft zijn monumentjes en herinneringen. Af en toe duikt in deze poëtische bespiegeling iemand op uit die voortbewegende, deinende zwerm fietsers. Van koerier, mobiele fietsenmaker en fysiotherapeut tot een emigrantenfamilie en een slachtoffer in het fietsverkeer. Ze vertellen over hoe de fiets een bepalende rol speelt in hun leven.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De fietser
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.