Persoonlijke documentaire waarin de maker zijn perfecte familie onder de loep neemt, net als het keurige leven dat hij om die reden leidt. In een confrontatie gooit hij al zijn frustraties eruit.
Filmmaker Sander Houwaart groeide op in een veilige, harmonieuze en oerdegelijke omgeving. Zijn familie leidt het perfecte leven en hij heeft zich al als kleine jongen naar dit keurige plaatje geconformeerd. Nu hij volwassen is, zijn er vragen en irritatie. Hij besluit in deze persoonlijke documentaire de routines van zijn familie in beeld te brengen en zijn naasten erover te ondervragen. Door de confrontatie aan te gaan, hoopt hij te ontdekken of er voor hem wel een leven buiten de veilige lijntjes mogelijk is.

Credits

Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
St. Joost School of Art & Design

Titel: Het perfecte leven
Jaar: 2019
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.