Ga naar inhoud
Stills

Otherland

Regie: Jan Pieter Tuinstra, Keren Levi
Vogue-danser Elvin Elejandro presenteert zichzelf op een Voodoo Carnival Ball. Een belangrijke danswedstrijd, waar hij zich zal moeten bewijzen om geaccepteerd te worden door de ballroom-community.
Het biografische verhaal van vogue-danser Elvin Elejandro Martinez wordt hier verteld door regisseur Jan Pieter Tuinstra en choreograaf Keren Levi door documentaire elementen te combineren met geënsceneerde dansscènes. Hij vertelt over zijn jeugd op Sint Maarten en de transformatie die hij sindsdien heeft ondergaan. De vrijheid waar hij vroeger zo naar hunkerde, lijkt binnen handbereik. Naast het autobiografische verhaal van Martinez is er het indringende, fictieve beeldverhaal van een avond tijdens een Vogue-Ball. Alle personages en dansers in de film maken deel uit van de Europese ballroom-/vogue-gemeenschap.
Titel: Otherland
Jaar: 2018
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie LGBTQ+DansMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.