Ga naar inhoud
Premières

We rollen de rode loper uit voor jou

Aankomend festival biedt de filmfestivalbezoeker de unieke kans om de feestelijke premières van de Nederlandse speelfilm Beraber en documentaire The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady bij te wonen. De rode lopers worden uitgerold in Stadsschouwburg Utrecht en Kinepolis Jaarbeurs, zodat bezoekers samen met acteurs, filmmakers en genodigden de eerste vertoning kunnen beleven. Voor deze premières zijn beperkt kaarten in de verkoop. Andere premières met rode loper tijdens het Nederlands Film Festival zijn de series Bodem en Santos en de film Crossing.

Hiernaast toont het NFF een uitgebreid filmaanbod waaronder premières, voorzien van een inleiding of nagesprek, waardoor je de kans hebt de filmmakers te ontmoeten en hun vragen te stellen. Eerder kondigden we de openingsfilm Sweet Dreams en slotfilm Zomervacht aan.

Premières

Still Beraber

Beraber

Beraber vertelt het verhaal van de 14-jarige Zeki. Nadat zijn vader besluit om van Rotterdam naar een luxe gated community in Istanboel te verhuizen, raakt Zeki bevriend met een groep straatjongeren. Met onder meer Alihan Sahin, Hayat van Eck en Sinan Eroglu.
Regie: Mete Gümürhan, scenario: Chris Westendorp

Zondag 24 september 20:00
Kinepolis Jaarbeurs

Still The Presidents Daughter Cynthia Mc Leod

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady

Filmmaakster Mildred Roethof volgt icoon Cynthia McLeod (1936) op een duizelingwekkende reis door ons koloniale verleden. McLeod heeft een queeste; aandacht voor Elisabeth Samson (1715-1771); eerste vrijgeborene en eerste zwarte, vrouwelijke miljonair van Suriname. Een film over twee vlijmscherpe vrouwen, met inzichten die een verrassend licht werpen op het ‘sorry' van Nederland.

Zondag 24 september 14:00
Stadsschouwburg Utrecht

Still tijdelijk placeholder Santos pexels henk mohabier 440141

Santos

In dit moderne liefdesverhaal krijgt een Rotterdams liefdeskoppel te maken met conflicterende invloeden van buitenaf. Terwijl ze beiden hun dromen najagen komen ze klem te zitten tussen hun eigen amibities en criminele vrienden en familie.
Regie: Giancarlo Sánchez, Ivan Barbosa, scenario: Chris Westendorp, Ashar Medina

Zaterdag 23 september
Kinepolis Jaarbeurs
In het najaar te zien op NPO Start

Still_Bodem

Bodem

Dramaserie vol rauwe en komische inkijkjes in het vrijgezelle en destructieve leven van Cat (Eva Crutzen). Deze dertiger probeert zich staande te houden in een wereld die doordendert terwijl de hare met een klap tot stilstand kwam.
Regie & scenario: Eva Crutzen

Zondag 24 september
Stadsschouwburg Utrecht
In het najaar te zien op NPO Start

Still Crossing

Crossing

Dit indringende, realistische mozaïekdrama verweeft universele gevoelens van liefde, angst, hoop en verlies van diverse personages tijdens een even gespannen als dramatische overtocht van twee uur tussen Marokko en Spanje. Met onder meer Hadewych Minis en Gijs Naber.
Regie & scenario: Jacqueline van Vugt

Maandag 25 september
Stadsschouwburg Utrecht
Te zien op het NFF op dinsdag 26 september (kaartverkoop start 31 augustus)

Bezoekers zitten bij een bord met de festivalplattegrond op de Neude

Over NFF 2023

Elk jaar verandert Utrecht in dé filmhoofdstad van Nederland met de beste en nieuwste films, series en digitale cultuur van eigen bodem. Tijdens het festival kan het publiek zich onderdompelen in het gevarieerde aanbod van premières, vertoningen en evenementen op meer dan vijftien locaties en cafés in de stad. De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 september 2023. De voorverkoop van een selectie populaire evenementen alsmede de premières in aanwezigheid van filmmakers, is gestart.

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Niets missen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven!

ga terug