Ga naar inhoud
Still_Zomervacht.jpg

Zomervacht

Regie: Joren Molter

Tijdens een broeierige zomervakantie zit de dertienjarige Brian opgescheept met de zorg voor zijn grotere broer Lucien, die zwaar verstandelijk gehandicapt is. Maar hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zoveel te ontdekken hebt? Slotfilm NFF 2023.

Brian (13) en zijn onverschillige vader Maurice wonen in een armoedige woonwagen. Als de zorginstelling een financiële vergoeding aanbiedt om in de zomervakantie voor Brians vier jaar oudere, zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien te zorgen, gaat Maurice gretig akkoord. Terwijl hij hard werkt om zijn schulden terug te betalen, komt de zorg op Brians schouders terecht. Wanneer de zaken tussen Maurice en zijn schuldeisers escaleren en de stacaravan niet langer een veilige plek is, moet Brian een weloverwogen beslissing nemen: voor het welzijn van zijn broer, maar ook voor hemzelf.

Publiekspremière op dinsdag 26 september
Kom op de slotavond naar de publiekspremière van Zomervacht! Je ziet de slotfilm als eerste en de cast & crew komt vers vanaf de rode loper-première langs bij jou in de zaal.

Poster_Zomervacht.jpg
Titel: Zomervacht
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 26 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Premières

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2023)
Florian Legters

Gouden Kalf nominaties

Beste Costume Design (2023)
Heleen Heintjes
Beste Bijrol (2023)
Isabelle Kafando
Beste Bijrol (2023)
Valentijn Dhaenens

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2023)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

8.-Zomervacht-still.jpg
2.-Zomervacht-still.jpg