Ga naar inhoud

Tijdens een broeierige zomervakantie zit de dertienjarige Brian opgescheept met de zorg voor zijn grotere broer Lucien, die zwaar verstandelijk gehandicapt is. Maar hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zoveel te ontdekken hebt? Slotfilm NFF 2023.

Brian (13) en zijn onverschillige vader Maurice wonen in een armoedige woonwagen. Als de zorginstelling een financiële vergoeding aanbiedt om in de zomervakantie voor Brians vier jaar oudere, zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien te zorgen, gaat Maurice gretig akkoord. Terwijl hij hard werkt om zijn schulden terug te betalen, komt de zorg op Brians schouders terecht. Wanneer de zaken tussen Maurice en zijn schuldeisers escaleren en de stacaravan niet langer een veilige plek is, moet Brian een weloverwogen beslissing nemen: voor het welzijn van zijn broer, maar ook voor hemzelf.

Publiekspremière op dinsdag 26 september
Kom op de slotavond naar de publiekspremière van Zomervacht! Je ziet de slotfilm als eerste en de cast & crew komt vers vanaf de rode loper-première langs bij jou in de zaal.

Poster_Zomervacht.jpg

Categorie: Speelfilm
Thema: Familie & Vriendschap, Identiteit, Maatschappij, Boekverfilming
Competities: Gouden Kalf Competitie, Premières

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2023)
Florian Legters
Beste Costume Design (2023)
Heleen Heintjes
Beste Bijrol (2023)
Isabelle Kafando
Beste Bijrol (2023)
Valentijn Dhaenens

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2023)

Bekijk trailer

Stills

8.-Zomervacht-still.jpg
2.-Zomervacht-still.jpg