Ga naar inhoud
Festival

Selectie competitiefilms 2023 bekend

De geselecteerde films voor de Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie en het Forum van de Regisseurs van het Nederlands Film Festival 2023 zijn bekend. De nominaties van de Gouden Kalf Competitie worden tijdens het festival op zondag 24 september bekendgemaakt. Op dezelfde dag wordt de winnaar van het Forum van de Regisseurs aangekondigd. De winnaar van de NFF Debuutcompetitie wordt tijdens de Talent Award Ceremonie op maandag 25 september verrast. De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats tijdens het EY Gouden Kalveren Gala op vrijdag 29 september in Stadsschouwburg Utrecht. De 43e editie van het Nederlands Film Festival is van vrijdag 22 september t/m vrijdag 29 september in Utrecht en door het hele land.

20220922 SSB Kalf Marcel NFF 2022 09 22 Gouden Kalf Marcel Krijgsman 005

Jury’s en Academysysteem

De selecties, nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorieën Speelfilm en Lange Documentaire worden bepaald via het Academysysteem dat samen met de Dutch Academy For Film (DAFF) is ontwikkeld. Voor Lange Documentaire heeft een selectiecommissie bestaande uit DAFF-leden en een programmeur van het NFF de selectie gemaakt. Voor de Speelfilm-selectie hebben leden van de DAFF gestemd. Voor de Gouden Kalf Competitie voor Dramaserie, Korte Film, Korte Documentaire en Digitale Cultuur stelt de festivalorganisatie een jury aan om de nominaties en winnaars te bepalen.

Ook voor de NFF Debuutcompetitie en het Forum van de Regisseurs stelt het NFF jury's aan.

Eerder maakten we de selectie voor de Holland Film Meeting (HFM) 2023 bekend. De selectie voor de HFM, het internationale professionalsprogramma van het festival gericht op de promotie en ontwikkeling van toekomstige filmprojecten, vind je hier.

CAMPAGNE BEELD Frieda

Kaartverkoop NFF 2023

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Altijd up-to-date

Op de hoogte blijven over het laatste festivalnieuws? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.

ga terug