Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival presenteert NFF Talent Weekend in december

Het Nederlands Film Festival viert graag het werk van gevestigde makers, maar zet ook de spotlight op de nieuwste lichting filmtalent. De jaarlijkse NFF Talentdag en de NFF Studentencompetitie vinden niet plaats in september maar zijn samengevoegd tot het NFF Talent Weekend op 12 en 13 december. Op zaterdag en zondag vinden de filmvertoningen plaats en de interactieve verhalen die meedingen naar de Talent Awards van de NFF Studentencompetitie.
Zondag 13 december staat alles in het teken van ontmoetingen. Beginnend filmtalent maakt kennis met professionals tijdens de Talent Speeddates en presenteert of vraagt hen om advies op hun nieuwe filmplan tijdens de Talent Feedback sessies.
Het NFF Talent Weekend is geïnitieerd omdat afstudeerprojecten vertraging hebben opgelopen door de corona-maatregelen. De verplaatsing biedt studenten voldoende tijd om hun afstudeerfilm of nieuwe project in te schrijven voor de NFF Studentencompetitie, het hoogtepunt van het NFF Talent Weekend. De deadline voor inschrijving is 1 oktober 2020. Binnen de NFF Studentencompetitie zijn drie prijzen te winnen: de Pathé Tuschinski Award voor de beste film, de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid en een Award namens de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie voor de beste producent. Daarnaast reikt het Nederlands Filmfonds op zondag 13 september tijdens de Talent Award Ceremonie ook Wildcards uit waarmee zes nieuwe makers elk een bijdrage van 50.000 euro ontvangen om een nieuwe productie te realiseren.


Meer informatie over NFF Talent


De 40e editie van het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats in hybride vorm; online en op locatie, van 25 september tot en met 3 oktober.

ga terug