NFF Talent

NFF verwelkomt en koestert talent! Het NFF Talentprogramma biedt in verschillende fases een ontwikkelingstraject voor talent.

 

Beginnend talent
Voor beginnende makers organiseert het NFF de Talent Speeddates waar ze in korte een-op-een-gesprekken vragen kunnen stellen aan de gevestigde orde en hun netwerk uitbreiden. De NFF Studentencompetitie is voor studenten in de eindfase van hun opleiding. De geselecteerde films worden op het festival vertoond en komen in aanmerking voor diverse prijzen.
Tijdens de uitreiking van de Talent Awards worden ook de Filmfonds Wildcards uitgereiktLees meer over inschrijving voor de Filmfonds Wildcards.

 

Bewezen talent
Voor bewezen talent organiseert het NFF de Talent Feedback Sessies waar makers met een (korte) film in ontwikkeling geselecteerd kunnen worden. Tijdens de Talent Feedback Sessies kunnen zij met ervaren filmmakers en andere jonge regisseurs, scenaristen en producenten uitvoerig hun plannen bespreken.
Filmmakers kunnen met hun debuutfilm deelnemen aan de NFF Debuutcompetitie. De geselecteerde films worden op het festival vertoond en komen in aanmerking voor een prijs.

 

Gevestigd Talent
Voor het Talent en Route programma selecteert het NFF een aantal veelbelovende jonge Nederlandse regisseurs en producenten, die al een paar jaar werkzaam zijn in de sector. Zij krijgen een door het NFF op maat gemaakt programma aangeboden: ze worden gekoppeld aan (inter)nationale producenten, regisseurs, scenaristen, sales agents, festivalprogrammeurs en distributeurs en nemen deel aan de verschillende onderdelen van het NFF Professionals Programma.