NFF Talent

Het NFF Talentprogramma
NFF verwelkomt en koestert talent! Het NFF Talentprogramma biedt in verschillende fases een ontwikkelingstraject voor talent.

Beginnend talent
Tijdens de NFF Speeddates kunnen beginnende makers in korte een-op-een-gesprekken vragen stellen aan de gevestigde orde. Studenten in de eindfase van hun opleiding kunnen deelnemen aan de NFF Studentencompetitie. De geselecteerde films worden op het festival vertoond en komen in aanmerking voor diverse prijzen.

Tijdens de uitreiking van de Talent Awards worden ook de Filmfonds Wildcards uitgereiktLees meer over inschrijving voor de Filmfonds Wildcards. Lees meer over de deadlines en inschrijving Nederlands Film Festival 2018.

Bewezen talent
Voor bewezen talent organiseert het NFF Feedback Sessies waarvoor makers met een (korte) film in ontwikkeling geselecteerd kunnen worden. Tijdens de Feedback Sessies kunnen zij uitvoerig hun plannen bespreken met ervaren filmmakers en andere jonge regisseurs, scenaristen en producenten. En debuterende makers kunnen deelnemen aan de NFF Debuutcompetitie. De geselecteerde films worden op het festival vertoond en komen in aanmerking voor een prijs.

Gevestigd Talent
Voor het Talent en Route programma selecteert het NFF een aantal veelbelovende jonge Nederlandse regisseurs en producenten, die al een paar jaar werkzaam zijn in de sector. Zij krijgen een door het NFF op maat gemaakt programma aangeboden: ze worden  gekoppeld aan (inter)nationale producenten, regisseurs, scenaristen, sales agents, festivalprogrammeurs en distributeurs en nemen deel aan de verschillende onderdelen van het NFF Professionals Programma. Lees meer