Ga naar inhoud

Primair Onderwijs: Toen mijn vader een struik werd

Het NFF maakt het graag zo makkelijk mogelijk voor je. Op deze pagina leer je meer over de film en filmles en hoe je het best de scène kunt uitbeelden! Houdt het simpel en betrek je hele klas bij het project! Zo kies je bijvoorbeeld samen de scène uit en krijgt ieder een eigen rol. Toen mijn vader een struik werd is geschikt voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Liever een film voor de onderbouw? Kijk voor het Film in de Klas overzicht op schooltv.nl/film-in-de-klas/.

Aanmelden kan t/m 14 september 2020.

Stap 1: Bekijk de film en de les
Voor het primair onderwijs kies je de film Toen mijn vader een struik werd. Hierin zien we de tienjarige Toda die samen met haar vader, de beste taartenbakker van het land, in een bakkerij woont. Op een dag verandert alles: Toda\'s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Bekijk de film en het lesplan.

Toen Mijn Vader Een Struik Werd -Trailer, reviews & meer - Pathé

Stap 2: Kies je favoriete scène uit en verdeel de rollen!
Nu je samen met je klas meer hebt geleerd over de film en de hoofdpersonen is het tijd om je klas te betrekken bij de actie. Hoe pak je dat aan?

  • Kies samen met je klas de favoriete scène uit.

  • Wie gaan de hoofdrollen vertolken? Tip: bij gebrek aan extra rollen voor de hele klas, bedank dan dat planten en overige omgeving ook een functie hebben. Denk maar eens aan de toneelstukken op school.

  • Er is ruimte voor improvisatie, zorg dat je die pakt.

  • Wil je het makkelijker maken? Door middel van foto’s uit de favoriete scène van de leerlingen ontwerp je een eigen storyboard!


Stap 3: Pak je telefoon en start met filmen of maak foto\'s van de leukste scènes van de film!I
Komt je klas in twee-delen naar school? Maak twee filmpjes en kies samen de leukste versie uit. Filmen en fotograferen doe je zo makkelijk binnen de 1,5 meter grens!
Stap 5: Meld je aan
NFF Educatie Programma 2020 : Haal het NFF naar je klas
NFF trekt jaarlijks 10.000 leerlingen en studenten naar het festival in Utrecht. Dit jaar pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Met vertoningen van zorgvuldig gekozen Nederlandse films, verdiepend (online) lesmateriaal voor elk leerjaar, videogesprekken met makers en NFF filmkits, waarmee een klaslokaal veranderd in een NFF-bioscoop! Bekijk het programma.
ga terug