Ga naar inhoud
Festival

Genomineerden Debuutcompetitie 2022 bekend

De genomineerden van de NFF Debuutcompetitie zijn bekend. Rosa Ruth Boesten, Louis Hothothot en Nelly dos Reis & Soraya Pol maken kans op de Filmprijs van de Stad Utrecht. De Filmprijs van de Stad Utrecht wordt dit jaar voor de veertigste keer in samenwerking met de gemeente Utrecht uitgereikt. De uitreiking van de filmprijs aan debuterende regisseurs vindt plaats tijdens de Talent Award Ceremonie op maandag 26 september in Stadsschouwburg Utrecht waar ook de winnaars van de Studentencompetitie en de Filmfonds Wildcards bekendgemaakt worden. Alle geselecteerde producties zijn tijdens het festival te zien. Tickets en meer informatie vind je hier.

Debuutcompetitie - Filmprijs van de Stad Utrecht

Het Nederlands Film Festival en de gemeente Utrecht zetten zich al jaren in voor talentontwikkeling en vernieuwing op het gebied van beeldcultuur. De Filmprijs van de Stad Utrecht stimuleert nieuwe makers hun netwerk uit te breiden en geeft bekendheid van hun werk. De Filmprijs bestaat uit een bedrag van €7.500,-, een oorkonde en het beeld De Gouden Berg van kunstenaar Noor Nuyten. Een driekoppige jury, bestaande uit Nina Badoux, Regard Ibrahim en Sia Hermanides, maakt de keuze voor de genomineerden en de winnaar.

De genomineerden voor de Filmprijs van de Stad Utrecht zijn:

Rosa Ruth Boesten - Master of Light

Louis Hothothot - Four Journeys

Nelly dos Reis en Soraya Pol - Liever kroes

De jury over de genomineerde films:

Master of Light
"Het verhaal van kunstenaar George Anthony in Master of Light is op een poëtische manier opgebouwd en verteld. Het sterke verhaal laat zien dat, ongeacht je situatie en omgeving, er altijd hoop moet blijven bestaan voor een uitweg."


Four Journeys
"De fluisterende voice-over van Four Journeys onderstreept het intieme en persoonlijke karakter van dit epos. Een diepgaand document over een zoon en tevens de regisseur van de film, die zijn Chinese ouders confronteert met vragen over de familiegeschiedenis die zich heeft afgespeeld tijdens de eenkindpolitiek in het communistische China."

Liever kroes
"Een heel persoonlijke documentaire over filmmaker Nelly die zich kwetsbaar opstelt in Liever kroes. Op genuanceerde wijze toont ze waar haar afkeer van haar kroeshaar vandaan komt. Ook de grote rol die de media hierin hebben wordt schrijnend duidelijk."

ga terug