Ga naar inhoud
Master of light George OneStoryUp zonder balk.jpg

Master of Light

Regie: Rosa Ruth Boesten
Een zwarte kunstenaar probeert in deze documentaire zijn weg te vinden in een witte kunstwereld. Door zijn familie te schilderen in de stijl van Rembrandt, schildert hij zijn jeugdtrauma's van zich af.

George Anthony Morton is een klassieke kunstschilder en Afro-Amerikaans. Hij ontwikkelde zijn schildertalent toen hij tien jaar in de gevangenis zat voor dealen. Als eerste zwarte kunstenaar die afstudeerde aan de Florence Academy of Art van New York probeert hij z’n weg te vinden in de witte kunstwereld. Om de verstoorde relatie met zijn familie - vooral met zijn moeder - te herstellen, schildert hij hen in de stijl van de door hem bewonderde oude meester. De weg naar Rembrandts licht stelt hem in staat zich te bevrijden van het rauwe, door racisme getekende verleden en dat om te zetten in werken van schoonheid.

Credits

Sound Design
Muziek
Productiebedrijf
One Story Up
Coproductiebedrijf
Docmakers
Distributie
UTA Independent Film Group
Postproductiebedrijf
Final Frame
Captcha!
Master_of_Light_poster.jpg
Titel: Master of Light
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Master Of Light sparkle OneStoryUp zonder balk.jpeg
Master of light tape OneStoryUp zonder balk.jpeg