Ga naar inhoud
Professionals

Praat mee over het beleid binnen de Nederlandse av-sector tijdens het NFF

Het Professionals Programma van het Nederlands Film Festival staat van 23 t/m 27 september stil bij de laatste ontwikkelingen in de audiovisuele sector.

In diverse sessies tijdens de jaarlijkse NFF Conferentie en Prof Talks wordt gesproken over de representatie van onze samenleving in film en series, de arbeidsomstandigheden van crewleden en makers, grensoverschrijdend gedrag, de Bouwstenen voor een sectorplan en de Kamerbrief getiteld 'Kracht door samenwerking' die de staatssecretaris half juli verzond.

NFF om tafel: X/V/M - Representatie in film
23 september

Hoe zorgen we voor een betere en gelaagde representatie van mensen en rollen in film? Tijdens NFF Om Tafel bespreken we de behoefte aan cultuuromslag en zoeken we naar oplossingen met regisseurs, acteurs, scenarioschrijvers en casting directors. In deze sessie worden scripts nagespeeld waarbij alle vooroordelen over gender overboord worden gegooid. Met o.a. Jacqueline Blom, Fadua el Akchaoui en Shira Halevi.

NFF Conferentie: Loon naar werken
23 september

“Te veel werken en te weinig betaald krijgen.” Het is een veelgehoorde klacht in het av-landschap. Platform ACCT lanceerde daarom de Ketentafel van werkenden en werkgevers voor de verbetering van arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden met het doel om de Fair Practice Code te concretiseren. In deze sessie worden hun eerste bevindingen gepresenteerd en besproken.

NFF Conferentie: Representation, let's do better!
23 september

Het belang van diversiteit en inclusie staat buiten kijf. Dit jaar kijken we hoe we de av-sector écht inclusiever en diverser maken via concrete acties. In gesprek met Iraida Markus-Meerzorg (KLEUR), Manoushka Zeegelaar Breeveld (ACT/KLEUR), Elonka Soros (Diversity & Inclusion-consultant) en Esther Schmidt (Vrouwen in Beeld) kijken we hoe we verder bouwen aan een inclusievere sector. In het kader hiervan verschijnt tijdens het festival ook een nieuwe reeks van Over Kleur Gesproken.

NFF Conferentie: Bij nader inzien
23 september

Niemand twijfelt bij Nazi propaganda uit de 2e wereldoorlog of het problematisch materiaal is. Maar wat doe je met archiefbeelden rondom kolonialisme of seksisme? Samen met archiefkenners die nauw betrokken zijn bij de av-industrie gaan we op zoek naar antwoorden. Met o.a. Leenke Ripmeester (Curator animatie en reclamefilms EYE Filmmuseum), Isabelle Britto (The Black Archives) en Stevie Nolten (onderzoeker Beeld & Geluid).

NFF Conferentie: Fysieke toegankelijkheid op de set
23 september

Inclusie betekent ook het betrekken van mensen met een beperking. De huidige werkomstandigheden op de set zijn niet altijd gemaakt voor mensen met een beperking. We bespreken de mogelijke verbeteringen met Rick Brink (officieuze minister van gehandicaptenzaken bij de publieke omroep), Eva Eikhout (programmamaker) en Mari Sanders (regisseur).

Alles over de NFF Conferentie vind je hier.

NFF Prof Talk: Grensoverschrijdend gedrag
24 september

Grensoverschrijdend gedrag - een actueel onderwerp dat veel vragen met zich meebrengt: wat zijn ongewenste omgangsvormen eigenlijk, waar gaat het mis, wat kun je er aan doen en welke rol speelt Mores? De trainers van De Vertrouwenspersoon geven antwoord op deze vragen en gaan in op voorbeelden uit de praktijk.

NFF Filmpolitieke Werklunch (besloten)
25 september

Het langverwachte wetsvoorstel voor een investeringsplicht voor video-on-demand diensten staat centraal bij de Filmpolitieke werklunch. Vakgenoten en politici spreken over de bouwstenen voor het sectorplan, waaronder de zichtbaarheid van Nederlandse producties en talentontwikkeling in de av-sector.

Bekijk hier het volledige programma

ga terug