Ga naar inhoud
Als kind wilde Nelly net zulk blond lang haar als haar Barbie. Maar dat zit er voor een Kaapverdiaans-Nederlandse meid niet in. Nu ze volwassen is, onderzoekt ze waar haar afkeer van haar kroeshaar vandaan komt.
Nelly stijlt, net als veel andere vrouwen met kroeshaar, zo lang ze zich kan herinneren haar haar met chemische middelen. Vaak hield ze brandwonden over van het ontkroezen, maar liever dát dan haar eigen haar. Nu is ze 34 jaar en weet ze niet eens meer hoe haar eigen haardos eruit ziet. In Liever kroes ondergaat ze de transitie naar haar natuurlijke uiterlijk en onderzoekt ze de oorsprong van haar afkeer van haar kroeshaar. Een persoonlijk, emotioneel portret van een jonge zwarte vrouw op zoek naar zelfacceptatie.

Titel: Liever kroes
Jaar: 2021
Duur : 28 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Liever kroes_Nelly bij kapper_2021_©VPRO.png
Liever kroes_Nelly emotioneel3_2021_©VPRO.png
Liever kroes_Moeder Nelly_2021_©VPRO.png
Liever kroes_bos_2021_©VPRO.png