Ga naar inhoud
Partners

VriendenLoterij en Nederlands Film Festival vergroten samenwerking

Hoofdsponsor van Gouden Kalveren Gala 2022

VriendenLoterij wordt hoofdsponsor van het grootste filmevenement van Nederland: het Gouden Kalveren Gala 2022. Al sinds 2012 kunnen deelnemers van de VriendenLoterij jaarlijks een gratis bezoek brengen aan het Nederlands Film Festival. Dit jaar is de VriendenLoterij in aanvulling hierop hoofdsponsor van de gala-avond waarop de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, de Gouden Kalveren, worden uitgereikt. Het Nederlands Film Festival begint op woensdag 21 september. Op 30 september sluit het festival af met de uitreiking van de prestigieuze prijzen voor films, series, documentaires en digitale cultuur uitgereikt in de Stadsschouwburg Utrecht tijdens het Gouden Kalveren Gala, powered by VriendenLoterij.

Stadsschouwburg foto Ramon Mangold ©NFF / Ramon Mangold

Geert Friebel, Head of Marketing & Partnerships VriendenLoterij: “Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij steunen wij culturele organisaties en goede doelen die dagelijks geluk van anderen mogelijk maken. Én we zorgen dat onze deelnemers elke dag zelf kunnen beleven wat zij mede mogelijk maken. Onze missie sluit naadloos aan bij het doel van het Nederlands Film Festival om een groot en gevarieerd publiek te betrekken bij cultuur, de Nederlandse Film en beeldcultuur in dit geval. Daarom zijn wij blij met deze nauwe samenwerking.

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur Nederlands Film Festival over de verbrede samenwerking: “Met de VriendenLoterij heeft het Nederlands Film Festival een jarenlange warme band. Samen brengen we nieuw publiek in contact met de Nederlandse film. Wij zijn bijzonder blij met de uitbreiding van het partnership. De VriendenLoterij laat opnieuw zien hoezeer zij de filmsector steunt.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemerskunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op een van de vele mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag zelf beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 130 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,8 miljard.

Over het Nederlands Film Festival

Alles komt samen op de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters, cafés en online tijdens een van de vele premières, filmvertoningen en events van 21 tot 30 september 2022. Deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen met hun VIPKAART vanaf 12 september gratis tickets bestellen voor speciale filmvertoningen inclusief een drankje op het Nederlands Film Festival.

ga terug