Ga naar inhoud
Stills

Four Journeys

Regie: Louis Hothothot
Als tweede kind ten tijde van de eenkindpolitiek reist de filmmaker terug naar China. Kan de verstoorde relatie met zijn ouders, die een groot offer brachten, worden hersteld? Kan het verleden eindelijk rusten?

Als ‘zwart kind’ (de gangbare Chinese uitdrukking voor een illegaal geboren, tweede kind), voelt filmmaker Louis Hothothot zich schuldig tegenover zijn ouders die een aanzienlijke prijs betaalden voor zijn bestaan. Voor zijn vader betekende het ook het einde van een politieke carrière. De filmmaker gaat terug naar zijn roots in de hoop zijn schuldgevoel kwijt te raken en de band met zijn ouders te herstellen. Maar het verleden blijkt constant aanwezig, ook al kijkt men in China liever vooruit. Zo pusht de familie hem om vooral te trouwen en kinderen te krijgen. Zoals een oom het zegt: "Je vader heeft zo’n hoge prijs voor jou betaald, hij verdient het dat jij een zoon krijgt."

Credits

Coproducent
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Titel: Four Journeys
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2022)
Louis Hothothot

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills