Ga naar inhoud
Filmessay over cameraman Robby Müller (1940-2018), die met zijn uitzonderlijke gevoel voor kleurdiepte, innovatieve verlichtingsmethoden en zijn voortdurende zoektocht naar eenvoud, velen inspireerde.
De baanbrekende Nederlandse director of photography Robby Müller wist als geen ander hoe je met de zon speelt en hoe je de stralen als vlinders kan vangen. In zijn handen veranderde de camera in een muziekinstrument dat iedereen liet dansen en de wereld verlichtte. Voor haar filmessay kreeg Claire Pijman toegang tot het persoonlijke archief van Müller: duizenden Hi8-videodagboeken, persoonlijke foto's en polaroids die Müller gedurende zijn carrière maakte tijdens het draaien met meesters als Wim Wenders, Jim Jarmusch en Lars von Trier.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking

Titel: Living the Light - Robby Müller
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.