Ga naar inhoud
Still

Heilig vuur - Aantekeningen op een voetstuk

Regie: Laura Beijn
Portret van een onbegrepen kunstenaar. Gerard Beijn probeert zijn levenswerk af te ronden, maar elke poging daartoe levert hem nieuwe beelden en ideeën op.

Kunstenaar Gerard Beijn probeert zijn levenswerk aan de man te brengen. Rond de eeuwwisseling vatte hij het leven van Jeanne d’Arc samen in twaalf grote schilderijen. De wens het project af te ronden leverden hem paradoxaal genoeg nieuwe werken op. En die vormen nu een last. Beijn besluit radicaal zijn beelden om te zetten in muziek. Maar helaas kan hij geen noot lezen. Een gekleurd portret van een onbegrepen kunstenaar, gezien door de ogen van zijn dochter.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
De Aanpak
Omroep
Omrop Fryslân
Titel: Heilig vuur - Aantekeningen op een voetstuk
Jaar: 2012
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.