Ga naar inhoud
Derde deel uit een serie korte documentaires over verzamelaars. Het leven van Ferry Bertholet staat in het teken van Chinese erotische kunst. De Nederlander bezit de grootste collectie ter wereld.
Verzamelaar Ferry Bertholet heeft zich de afgelopen dertig jaar gespecialiseerd in Chinese erotische kunst die in China verboden en vaak vernietigd werd. Zijn collectie, één van de grootste ter wereld, bepaalt zijn leven. De laatste tijd overweegt hij een deel te verkopen aan geïnteresseerden in China. Het cultureel erfgoed zou hiermee terugkeren naar het land van herkomst. Derde en laatste deel uit een serie korte films van Davidse over verzamelaars (De wereld als verzameling, Het zijn reuzen).

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
seriousFilm

Titel: Asian Delight
Jaar: 2012
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.