Ga naar inhoud
Still

Ik wil gelukkig zijn

Regie: Annette Apon
Foto's, filmfragmenten en een bijzondere soundtrack van scènes en interviewquotes roepen een beeld op van het magische talent van een van onze grootste actrices ooit: Fien de la Mar (1898-1965).
Fien de la Mar (1898-1965) was een uitzonderlijke actrice. Ze trad op in revues en cabarets, maar speelde ook grote dramatische rollen. De theater- en filmdiva kon zich zonder reserves in haar personages blootgeven en had lak aan het onderscheid tussen hoge en lage kunst. Middels filmfragmenten en foto’s roept deze documentaire een beeld op van de magie van Fiens talent, van de euforie en de wanhoop in haar leven dat tragisch eindigde met een zelfverkozen dood. In de soundtrack wordt een spel gespeeld met het geluid van haar filmscènes en quotes uit interviews over haar.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Cast (hoofdrol)
Titel: Ik wil gelukkig zijn
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Gouden Kalveren Inschrijving GK GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.