Ga naar inhoud
De tienjarige Goos vindt in een 4000 jaar oude, tot leven gekomen mummie de grote vriend waarop hij zo lang op heeft gewacht. Op de boekenreeks van Tosca Menten gebaseerde familiefilm.
De tienjarige Goos zou graag wat dapperder willen zijn en meer vrienden willen hebben. Als hij deze wens tijdens een bliksemstorm uitspreekt, komt een kleine, 4000 jaar oude mummie tot leven. Goos vindt het zielige hoopje lappen op zijn bed en slaagt erin de mummie, wiens moeilijke naam hij afkort tot Dummie, op te vrolijken. Van zijn vader mag Dummie blijven en de twee worden beste vrienden. Goos fleurt helemaal op en leert bijna meer van Dummie dan andersom. De familiefilm is gebaseerd op de boekenreeks van Tosca Menten.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design
Visual Effects

Titel: Dummie de Mummie
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Familiefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.