Ga naar inhoud
De Nederlandse natuur in al haar wilde glorie, pracht en wreedheid. Een unieke kijk op de (over)levende flora en fauna in de Oostvaardersplassen gedurende de vier seizoenen.

Natuurfilm die aantoont dat Nederland barst van schoonheid en spektakel. De makers filmden twee jaar lang in de Oostvaardersplassen. Het leverde indrukwekkende beelden op van ongerepte wildernis in een klein en dichtbevolkt land. Van de lieflijke lente tot en met de onbarmhartige winter; met exterme close-ups en verborgen camera’s wordt een uniek inzicht gegeven in de (over)levende flora en fauna gedurende de vier seizoenen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De Nieuwe Wildernis
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Talks & Events, Overig
Editie: NFF 2013

Natuur & MilieuFamiliefilm

Gouden Kalf winnaar

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2014)
Mark Verkerk
UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2014)
Ruben Smit

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.