Ga naar inhoud
Familiefilm waarin Sinterklaas kort verdwijnt en zich daarna niet echt des Sinterklaas’ gedraagt. Zo wil hij pakjesavond afschaffen. Twee kinderen ontdekken dat de speelgoeddokter er meer vanaf weet.
Familiefilm waarin Sinterklaas vlak voor 5 december kort verdwijnt en zich daarna niet bepaald des Sinterklaas’ gedraagt. Hij zegt dingen als: ik lieg de hele dag en wil pakjesavond helemaal afschaffen. Mees en zijn buurmeisje Katja vermoeden dat de speelgoeddokter er iets mee te maken heeft. Aan hen en natuurlijk de club Pieten de taak om het Sinterklaasfeest niet in het water te laten vallen. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die van 1999 tot 2010 door verschillende commerciële omroepen werd uitgezonden.

Titel: De club van Sinterklaas en het geheim van de speelgoeddokter
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

RomantiekGouden FilmFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.