Fami­liefilm waarin Sinterk­laas kort verd­wijnt en zich daarna niet echt des Sinterk­laas’ gedraagt. Zo wil hij pakje­savond afschaffen. Twee kinderen ontdekken dat de speel­goed­dokter er meer vanaf weet.
Fami­liefilm waarin Sinterk­laas vlak voor 5 december kort verd­wijnt en zich daarna niet bepaald des Sinterk­laas’ gedraagt. Hij zegt dingen als: ik lieg de hele dag en wil pakje­savond hele­maal afschaffen. Mees en zijn buurmeisje Katja vermoeden dat de speel­goed­dokter er iets mee te maken heeft. Aan hen en natu­urlijk de club Pieten de taak om het Sinterk­laas­feest niet in het water te laten vallen. Gebaseerd op de gelijk­namige tele­visieserie die van 1999 tot 2010 door verschil­lende commer­ciële omroepen werd uitgezonden.

Titel: De club van Sinterklaas en het geheim van de speelgoeddokter
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

RomantiekGouden FilmsFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte