Ga naar inhoud
Korte jeugdfilm over de Iraanse Anouar (10). Zijn moeder ligt vaak met de gordijnen dicht in bed en zijn zusje snapt hier niets van. Is mama boos? Om haar te troosten haalt Anouar de maan uit de lucht.
Korte jeugdfilm over de tienjarige Iraanse Anouar. In zijn huis zijn de gordijnen sinds kort dag en nacht dicht en zijn moeder ligt steeds droevig in bed. Híj begrijpt waarom, maar zijn kleine zusje Sahar snapt er niets van. Is mama boos op hen? Haar grote broer wil haar troosten en probeert het licht weer binnen te halen: Anouar haalt de maan uit de lucht voor Sahar. Het brengt licht in huis, maar buitenshuis heeft zijn heldhaftige actie grote gevolgen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking

Titel: De maan van Anouar
Jaar: 2013
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarFamiliefilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.