Jeugddoc­u­men­taire over vier Zeeuwse boezemvrienden. Twee van hen maken zich op voor de span­nende stap naar de brugklas — ver buiten het vertrouwde West­kapelle. Zal de vriend­schap van de groep hier­door veranderen?
Jeugddoc­u­men­taire over vier jongens uit West­kapelle. Twee van hen maken zich op voor de span­nende stap naar de brugklas — ver buiten de vertrouwd­heid van hun besloten Zeeuwse dorp. De boezemvrienden spelen in de zomer steevast op het strand en bekijken toeristen die hun dorp over­spoelen van achter de toren, waar de buiten­wereld begint. Zal dit de laatste zomer­vakantie zijn waarin het viertal samen ten strijde trekt? Veran­dert hun omgang straks omdat de twee oudere jongens naar de middel­bare school vertrekken?

Titel: Achter de toren
Jaar: 2012
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarNFF TalentFamiliefilmMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2013)
Astrid Bussink

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01