Het beroemdste koni­jntje van Neder­land debu­teert op het witte doek. In een kleur­rijke en muzikale animatiefilm maken Nijntje en haar vriendjes een vrolijke speur­tocht door de dierentuin.
Het beroemdste koni­jntje van Neder­land verschijnt voor het eerst op het witte doek. In een kleur­rijke en muzikale animatiefilm beleeft nijntje een vrolijk avon­tuur. Samen met nina, knor­retje en snuffie maakt ze een speur­tocht door de dier­en­tuin. Vader en moeder pluis proberen de vriendjes door middel van raad­sels naar een verborgen schat te leiden. De film bevat de herken­bare en heldere figuren, vormen en kleuren die Dick Bruna’s boekjes zo geliefd maken bij de allerkleinsten.

Titel: nijntje de film
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

Gouden FilmsFamiliefilmAnimatie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte