Drama over de negenjarige Daan die als zwemmer wil deelnemen aan de Olympische Jeugdspelen. Zijn ouders maken zich zorgen, want de zwemdroom van zijn moeder veranderde door haar hartproblemen in een nachtmerrie.
De negenjarige Daan wordt enthousiast voor de zwemsport als hij op zolder de zwemmedailles van zijn moeder vindt. Zijn leraar moedigt hem aan om lid te worden van de zwemclub, maar zijn moeder reageert terughoudend. Haar eigen zwemdroom veranderde door haar hartproblemen in een nachtmerrie, en ze wil eerst weten of Daan niet aan dezelfde kwaal lijdt. Maar Daan wil niet wachten. Hij gaat werken aan zijn eigen droom: deelnemen aan de Olympische Jeugdspelen. Zal hij zijn ouders meekrijgen? Een drama over het loslaten van angsten en het vastpakken van ambities.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Daan durft
Jaar: 2014
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

FamiliefilmSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.