Premières

Nieuwe clip van MEROL in première op NFF

Foto van zangeres MEROL

MEROL is zonda­gavond 26 september aanwezig op de rode loper van het Neder­lands Film Festival in Kinepolis Jaar­beurs in Utrecht voor de première van haar nieuwste muziekvideo. De première vindt plaats tijdens het programma Fullscreen x XITE: De beste video­clips. MEROL’s video hoort bij haar single vol die ze op 15 september uitbrengt. Nooit eerder kreeg een video­clip een rode loper première op het festival. In Fullscreen x XITE worden de beste clips van eigen bodem aan het publiek vertoond en zijn er inter­views met arti­esten en film­makers. Tickets zijn te koop via de banner onderaan deze pagina.

Muziekvideo-experts Job de Wit van Fullscreen en Gio Hansen van muziek­plat­form XITE zetten de video­clip in de spot­light. Onder meer clips van arti­esten als Faberyayo tot Sevdaliza zijn te zien met als klap op de vuurpijl de première van MEROL’s vol. De muziekvideo is geregis­seerd door Joost van Hezik, bekend van Kamp Koekieloekie en Treur­TeeVee. De laatste serie werd in 2020 genom­i­neerd voor een Gouden Kalf. Juryleden Gio Hansen, Ray Fuego en Emma West­en­berg maken ook op deze avond bekend welke video­clip zij het beste vinden van het afgelopen jaar én wie de Publiek­sprijs in ontvangst neemt. XITE wijdt een dag later, op maandag 27 september, op hun kanaal een speciaal programma aan MEROL. In 4 at 4 MEROL worden vier muziekvideo’s van haar uitge­zonden, inclusief de nieuwste clip.

Over XITE
XITE is de muziek­tele­visiezender met 247 muziekvideo’s. Met een uitge­breid aanbod van programma’s en verfris­sende genres, biedt XITE voor iedere kijker wat wils. Op de online kanalen vindt je het laatste nieuws over muziekvideo’s, arti­esten, concerten en festi­vals. Kijk op: xite​.nl.

Over MEROL
MEROL is de arti­esten­naam van de Neder­landse zangeres en song­writer Merel Baldé. Met haar niet­sontziende, ondeu­gende teksten en popmuziek met jaren 80 disco invloeden maakt ze vele tongen los. In 2018 brak de zangeres door met de single Lekker met de meiden. Vele successen volgden, waaronder de titel 3voor12/​3FM Song van het Jaar 2019 voor Hou je bek en bef me en een Edison nomi­natie voor de single knal­drang in 2020. Momenteel werkt MEROL aan haar debuutalbum.

PremieresMuziekXITESpeciale programma's
ga terug
Foto van zangeres MEROL

Fullscreen x XITE + première MEROL

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte