Ga naar inhoud
Premières

Nieuwe clip van MEROL in première op NFF

Foto van zangeres MEROL

MEROL is zondagavond 26 september aanwezig op de rode loper van het Nederlands Film Festival in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht voor de première van haar nieuwste muziekvideo. De première vindt plaats tijdens het programma Fullscreen x XITE: De beste videoclips. MEROL's video hoort bij haar single vol die ze op 15 september uitbrengt. Nooit eerder kreeg een videoclip een rode loper première op het festival. In Fullscreen x XITE worden de beste clips van eigen bodem aan het publiek vertoond en zijn er interviews met artiesten en filmmakers. Tickets zijn te koop via de banner onderaan deze pagina.

Muziekvideo-experts Job de Wit van Fullscreen en Gio Hansen van muziekplatform XITE zetten de videoclip in de spotlight. Onder meer clips van artiesten als Faberyayo tot Sevdaliza zijn te zien met als klap op de vuurpijl de première van MEROL’s vol. De muziekvideo is geregisseerd door Joost van Hezik, bekend van Kamp Koekieloekie en TreurTeeVee. De laatste serie werd in 2020 genomineerd voor een Gouden Kalf. Juryleden Gio Hansen, Ray Fuego en Emma Westenberg maken ook op deze avond bekend welke videoclip zij het beste vinden van het afgelopen jaar én wie de Publieksprijs in ontvangst neemt. XITE wijdt een dag later, op maandag 27 september, op hun kanaal een speciaal programma aan MEROL. In 4 at 4 MEROL worden vier muziekvideo’s van haar uitgezonden, inclusief de nieuwste clip.

Over XITE
XITE is de muziektelevisiezender met 24/7 muziekvideo’s. Met een uitgebreid aanbod van programma’s en verfrissende genres, biedt XITE voor iedere kijker wat wils. Op de online kanalen vindt je het laatste nieuws over muziekvideo’s, artiesten, concerten en festivals. Kijk op: xite.nl.

Over MEROL
MEROL is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres en songwriter Merel Baldé. Met haar nietsontziende, ondeugende teksten en popmuziek met jaren ’80 disco invloeden maakt ze vele tongen los. In 2018 brak de zangeres door met de single Lekker met de meiden. Vele successen volgden, waaronder de titel 3voor12/3FM Song van het Jaar 2019 voor Hou je bek en bef me en een Edison nominatie voor de single knaldrang in 2020. Momenteel werkt MEROL aan haar debuutalbum.

PremieresMuziekXITESpeciale programma's
ga terug
Foto van zangeres MEROL

Fullscreen x XITE + première MEROL