Film Awards

Platina Film voor Luizen­moeder — de film

Fs luizenmoeder2021090813 Fotografie: ©Friso Spoelstra.

Luizen­moeder – De Film heeft de Platina Film Award ontvangen. De komedie onder regie van Ilse Warringa heeft 400.000 bioscoop­be­zoekers gehaald. Regis­seur Ilse Warringa die in haar rol van Juf Ank inkijk geeft in het dagelijks leven op en rondom het school­plein van Neder­lands bekendste basiss­chool, ontving uit handen van presen­tator Johnny de Mol de Platina Film in aanwezigheid van acteurs André Dongel­mans en Rop Verheijen. De Platina Film Award is een initi­atief van het Neder­lands Film Festival en wordt onder­s­teund door het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds. 

Over Luizen­moeder — De Film 

Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s hun basiss­chool De Klimop weer op de rails te krijgen. Er is onder­bezetting, ouders zijn nog veeleisender dan voorheen en corona doet er nog een schepje bovenop. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onder­huidse span­ningen boven­dri­jven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven. Maar zijn de verre­gaande plannen voor digi­talis­ering wel het beste voor de leer­lingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op.

Over de productie 

Luizen­moeder – De Film wordt gepro­duceerd door Bing Film & TV en Nijen­huis & Co in copro­ductie met AVROTROS. De produ­cent is Ingmar Menning. Creatief produ­cent en ‑samen met Ilse Warringa- bedenker van De Luizen­moeder is Jan-Albert de Weerd. Ilse Warringa maakt met Luizen­moeder — De Film haar regiede­buut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. Warringa tekent ook voor het scenario van de film. De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Neder­lands Film­fonds, de Nether­lands Film Produc­tion Incen­tive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. Dutch Film­Works brengt de film in de bioscoop. 

Over de cast 

De cast bestaat uit Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, André Dongel­mans, Arnoud Bos, Dragan Bakema, Maaike Martens, Leny Breed­erveld, Bianca Krijgsman, Rian Gerritsen, Dunya Khayame, Meral Polat, Aiko Mila Beem­ster­boer, Rop Verheijen, Walid Benm­barek en Beppie Melissen. Luizen­moeder – De Film is nog te zien in 136 bioscopen en is door distrib­u­teur Dutch Film­Works uitgebracht. 

Platina Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Neder­lands Film Festival, het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Neder­landse film tijdens de roulatie respec­tievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoop­kaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Neder­landse docu­men­taires en korte films die 10.000 bioscoop­be­zoekers hebben getrokken.

Film AwardsPlatina Film
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01