Ga naar inhoud

Volledig NFF Professionals Programma bekend


Onder meer Lolita Ritmanis, Mikkel E.G. Nielsen ACE, Willem Bosch, Leyla de Muynck, Jasper Wolf, Antoinette Beumer, Jacqueline van Vugt, Robbie van Brussel en Joris Bulstra zijn toegevoegd aan de line-up van het NFF Professionals Programma. Gerenommeerde (inter)nationale sprekers uit de av-sector staan tussen 25 en 30 september tijdens het Nederlands Film Festival stil bij onderwerpen als digitale cultuur, diversiteit, nieuw talent, (on)gepaste content, nieuwe vertelvormen, filmmuziek en animatie. In zes festivaldagen bezoek je online en/of op locatie de NFF Conferentie en de NFF Prof Talks & Specials. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via filmfestival.nl/programma.

Filmeditor Mikkel E.G. Nielsen (Academy Award en BAFTA voor Beste Montage Sound of Metal) spreekt tijdens de jaarlijkse Internationale NCE-Masterclass Montage over zijn werkproces en over het belang van de vele keuzes die editors maken. Componist en Emmy-winnaar Lolita Ritmanis (en in totaal tien keer genomineerd voor een Emmy) vertelt tijdens haar NFF Prof Talk over haar werk voor action animatieseries als Batman: The Animated Series en andere projecten als de documentaire Wild Daze (met Jane Goodall). Jasper Wolf (cinematograaf van o.a. Monos, Instinct en Paradise Drifters) gaat met Jacqueline van Vugt (onafhankelijke filmmaker) en Robbie van Brussel (Director of Photography) in gesprek over hoe zij woord naar beeld vertalen tijdens de NFF Prof Talk: Camera - van woord naar beeld. Joris Bulstra (Cinematographer NSC) leidt het gesprek.

Wie vertelt, wie bepaalt?
Door de vertaling van het gedicht The hill we climb van Amanda Gorman werd de discussie over cultureel eigenaarschap op scherp gezet. Ook in de audiovisuele sector speelt deze discussie. In de sessie NFF om tafel: Wie vertelt, wie bepaalt?, onder leiding van moderator Naeeda Aurangzeb (presentator, documentairemaker en auteur), discussiëren o.a. Hanna van Niekerk (regisseur), Tarikh Janssen (acteur), Corien van der Zwaag (schrijver, regisseur), Manoushka Zeegelaar Breeveld (acteur, initiatiefnemer KLEUR, voorzitter ACT) en Susanne Groen (casting director) over cultureel eigenaarschap en inclusiviteit (voor en achter de camera).

NFF Conferentie 2021
Tijdens de jaarlijkse NFF Conferentie op 28 september duiken we in de actualiteit, bieden we inspiratie aan vakgenoten en ruimte voor (onverwachte) ontmoetingen tussen verschillende disciplines. Experts geven hier o.a. inzicht in de wijze waarop de impact van online media ons leven beïnvloedt en hoe de maatschappij en de av-sector hierdoor kantelen. In de bijeenkomst Beter is nog niet goed praat actrice Jacqueline Blom met haar gasten over de positie van vrouwen in de film-, theater- en televisie-industrie. Tijdens de sessie Intiemop afspraak staan de gasten stil bij de huidige coronamaatregelen in relatie tot intimiteit op beeld en op de set. Professionals discussiëren over wat de rol is van de filmmaker, de scenarioschrijver, de verhalenverteller, de producent en de kunstenaar binnen deze nieuwe werkelijkheid.

Antoinette Beumer (regisseur van o.a. de openingsfilm van het NFF: Mijn vader is een vliegtuig) bespreekt samen met Willem Bosch (regisseur en scenarist van o.a. Hiernamaals en The Spectacular) en Leyla de Muynck (actrice in o.a. Drama Girl) de helende kracht van film tijdens de NFF Conferentie: Healing Through Film. Het Filmkenniscentrum (onafhankelijk onderzoekscentrum voor film) en Stichting Natte Haring delen de eerste, voorlopige resultaten van de de verkenning naar de rol van kleinschalige filmhuizen. De NFF Conferentie is dit jaar op twee manieren te bezoeken: een online speciaal geselecteerd programma, of een volledig hybride programma waarvan een deel live in zaal en een deel via een live stream in de bioscoop.

Nieuw talent
Nieuwe makers ontmoeten av-professionals tijdens het NFF Professionals Programma en gaan met ze in gesprek over hun eigen film- en/of serieplan. Ook krijgen talentvolle makers de kans hun productie te pitchen tijdens NFF Talent: Writersroom, een samenwerking met ROSE stories. Deze makers krijgen via de Dutch Academy For Film coaching van een professional. Tijdens Writersroom spelen acteurs live een scène uit de tekst waar de geselecteerde makers aan werken, waarop professionals uit het publiek direct feedback geven. Het programma NFF Talent: Missie van de nieuwe maker biedt studenten en beginnende makers de kans hun vragen te stellen over de weg naar fondsen, omroepen en financiers.

Samenwerkingspartners NFF
De programmering en de inhoud van het NFF Professionals Programma komt tot stand in samenwerking met diverse brancheorganisaties, vakverenigingen en fondsen.

Meer informatie
Meer informatie over het complete NFF Professionals Programma is te vinden op: filmfestival.nl/programma.

ga terug