Ga naar inhoud

NFF's dagtips: maandag 25 september

Zie je door het grote aanbod in de programmering door de bomen het bos niet meer? Het NFF helpt je graag op weg! Iedere dag selecteren we speciaal voor jou een aantal aanraders uit het grote programma.


Tussen Kunst & Glitch
In dit format geïnspireerd op het alom bekende tv-programma Tussen Kunst en Kitsch nemen makers en liefhebbers een favoriet mediakunstwerk mee. Vazen uit de Ming-dynastie of die vroege Van Gogh komen er niet in.
Een expertpanel met Nadine Roestenburg, Michel van Dartel, Jan Robert Leegte en Eric Kluitenberg buigt zich liever over sites, interactieve installaties, games en andere digitale multimediale kunstuitingen. Met als hamvraag: mag de eigenaar of verzamelaar zich al rijk rekenen? Een programma vol bijzondere werken, performances, verhalen van liefhebbers en uiteraard... een ongenadig eerlijk eindoordeel.Tussen Kunst & Glitch is gratis toegankelijk op maandag 25 september in het Festivalpaviljoen.

One Night Stands

One Night Stand XII | CHIMÈRE
In CHIMÈRE, geregisseerd door Kaweh Modiri, bezoekt Milad (Shahine el Hamus) samen met zijn vriendinnetje Sali en haar zusje Elena een kermis in een zomers park. Tussen de vrolijke momenten door begint de jongen elementen te zien die niet in het decor lijken te passen. Een zwervend gezin dat niet welkom is, mannen met blaffende honden...
Wanneer Milad zijn vriendin tijdens een daaropvolgende achtervolging in het nu onveilige park kwijtraakt, komt hij in een mentaal doolhof terecht. Waar komt deze verwarrende nachtmerrie vandaan? Is het een hersenschim?

One Night Stand XII | DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL
In een uitgestrekt niemandsland leven de drie broers Hein, Pé en Roemer samen met hun bejaarde moeder Hillie. Opmerkelijke figuren, wonend in een scheef huis dat zichzelf "omverzucht". Ieder jaar wordt het huis met de hand weer rechtop getrokken. Dit gaat al lang goed, totdat moeder abrupt vertrekt naar het warme Zuiden.
De nestblijvers zijn voor het eerst op zichzelf en elkaar aangewezen. Hoe verder Hillie van huis is, hoe schever de verhoudingen tussen de broers. En hoe schever de verhoudingen, hoe meer het huis kantelt. Valt er nog iets te redden?

CHIMÈRE en DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL zijn beiden op maandag 25 september om 21:45 uur te zien in Pathé Rembrandt. Dat wordt kiezen!

Forum van de Regisseurs | CRAIGSLIST ALLSTARS
Het Forum van de Regisseurs, de competitie voor grensverleggende films, beleeft dit jaar zijn derde editie. Samenstellers en (film)journalisten Jan Pieter Ekker en Dana Linssen gingen op zoek naar films die de gebaande paden verlaten en kijken naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, met op maandag CRAIGSLIST ALLSTARS.

Via de advertentiewebsite Craigslist zet performancekunstenaar Samira Elagoz ontmoetingen op met verschillende mannen in drie steden - waaronder een exhibitionist en een softpornoregisseur. Ze onderzoekt de invloed van de camera op intimiteit tussen twee vreemdelingen: de documentalist (zijzelf) en het onderwerp. De opzet is simpel: ze neemt een camera mee en filmt hoe zij elkaar leren kennen. Elke ontmoeting is echt en spontaan - soms ongemakkelijk, soms riskant. Elagoz geeft een vrouwelijk perspectief op hoe mannen naar vrouwen kijken.

DEFENDING BROTHER NO.2
Advocaten Michiel Pestman en Victor Koppe reizen in 2011 af naar Cambodja om Nuon Chea te verdedigen. Chea, ook wel \'Brother no.2\' genoemd, was de tweede man na Pol Pot. Hij staat terecht voor misdaden tegen de menselijkheid. Vier jaar lang volgt de documentaire Pestman en Koppe bij hun pogingen de voormalig ideoloog van de Rode Khmer een eerlijk proces te geven. Het door de VN gesteunde tribunaal gaat gebukt onder ongeoorloofde overheidsbemoeienis en corruptie. De zaak had de kroon op het werk van de advocaten moeten worden, maar het loopt anders.

Studentencompetitie
Het NFF is dé kans voor afstudeerders om eigen films te presenteren aan een groot publiek. Het NFF vertoont een selectie van eindexamenfilms. Uit deze selectie komen een aantal winnaars van de studentencompetitie uit de bus, die afgelopen donderdag bekend werden gemaakt.

Er worden nog heel wat mooie studentenfilms vertoond, met op maandag 25 september:

DAILY ASSUMPTIONS

Ons dagelijks leven bestaat uit een aaneenschakeling van aannames en vooroordelen. Deze computeranimatie maakt er geen woorden aan vuil: schijn bedriegt.

SEARCHING FOR ALIENS
Wat zegt de zoektocht naar buitenaards leven nu precies over ons? Vijf personen, waaronder een klokkenluider-astronoom, een predikant en rapper Lange Frans laten er hun licht over schijnen.

LONE WOLF
Een aanslag, ervaren vanuit het perspectief van zowel dader als slachtoffer, in één lange take.

GALLIVANT
Een groep tieners struint langs verlaten plekken op zoek naar grenzen, naar iets nieuws. Ze roken, drinken, tongen, slopen. Op zoek naar afleiding, weg van het gewone.

VAN MARS EN VENUS
De 17-jarige Gijs vaart bij wijze van stage met zijn vader mee op de binnenvaart. Hij voelt de behoefte om zich soms te kleden als vrouw. Dit doet hij in het geheim, bang voor de reactie van zijn pa.

Ook bij de studentencompetitie zijn Q&A\'s. Regisseur Hero Hemmingsley, producent Niels Gross en director of photography Tom Enzler van LONE WOLF zijn aanwezig en ook aan regisseur Kevin Kok en director of photography Olaf van Dam van de film MARS EN VENUS kun je al je vragen stellen.
ga terug