Ga naar inhoud

NFF Festivaljournaal 22/09

De derde dag van het NFF 2017 stond onder andere in het teken van Blikveruimer Hermen Hulst, managing director van Guerrilla Games, de feestelijke première van A FAMILY QUARTET en katten bij Cinemeow.


Hermen Hulst startte zijn dag met keuzefilm FREE TO PLAY, een documentaire over multiplayersgame DOTA 2. Later die middag lichtte hij door middel van een Q&A zijn keuze toe voor vertoning van NAUSICÄA OF THE VALLEY OF THE WIND. In zijn avondprogramma deed de blikverruimer uit de doeken hoe je nu zo\'n topgame als HORIZON ZERO DAWN maakt, met filmische inspiratiebronnen van PLANET EARTH tot GAME OF THRONES. Neanderthalers, David Attenborough, Japanse anime prinsessen en Jurassic Park: meng samen, voeg een flinke dosis Nederlandse creativiteit toe, en het eindproduct is HORIZON ZERO DAWN, het geesteskind van Blikverruimer Hermen Hulst. Een zaal vol fervent gamers (op een enkeling na allemaal HORIZON-veteraan) werd door Hulst meegenomen van inspiratiebron tot eindproduct. Een creatief proces van zeven jaar samengevat in tweeënhalf uur.

Een bioscoopzaal vol katten? Voor film- en kattenliefhebbers vanavond een fantasie die werkelijkheid werd. Natuurlijk, de getoonde films van CineMeow besloegen het grootste gedeelte van het programma, maar het kon niet verhullen waar iedereen nou stiekem echt voor kwam: het onbeperkt knuffelen, aaien en spelen met poezen. De beroepskatten van Sabine van der Helm (Catvertise) zijn het gelukkig gewend in de spotlight te staan en ze krijgen dan wel biologische brokjes, maar ze zijn heel gewoon gebleven.

De première van A FAMILY QUARTET in de Stadsschouwburg was het moment voor Simonka de Jong om na vijf jaar haar documentaire over de 14-jarige Noa Wildschut met het publiek te delen. Noa Wildschut (14) wordt gezien als het grootste jonge viooltalent van Nederland. Daarna rende ze door naar de talkshow, waar Nadia Moussaid haar debuut als presentator maakte. Onder de gasten waren aanwezig Job Joris & Marieke, Simonka de Jong, Hermen Hulst en Job de Wit.
ga terug