Ga naar inhoud

Festivaljournaal 23/9

23 september was een zonnige festivaldag met o.a. NFF Blikverruimer Arnon Grunberg, CJP Serveert x NFF, de première van DUMMIE DE MUMMIE EN DE TOMBE VAN ACHNETOET en BROEDERS, en Bring Your Own Beamer 2017. De weersverwachting van vandaag doet daar zeker niet voor onder! Zien we je straks?


NFF BLIKVERRRUIMER Arnon Grunberg startte zijn dag op het festival in zorgcentrum Tuindorp Oost, waar senioren samenwonen met 41 jongeren. Samen met de oude en jonge bewoners én gelegenheidsbezoekers bekenen ze de documentaire PROGRESS VERSUS REGRESS, onder het genot van koffie en gebak. De documentaire geeft een inkijkje in de generatiekloof die zich met name toont op het gebied van de technologie. Regelmatig wordt er hartelijk gelachen als ouderen zichzelf herkennen in de verhalen.

Later in de middag was Grunberg te vinden in de Kinepolis voor een uitgebreide Q&A samen met regisseur David Kleijwegt om antwoord te geven op de vraag: ARNON GRUNBERG: HEB JE NOG STEEDS VRIENDEN? In de avond lichtte hij zijn keuze voor de exclusieve voorpremière van HAPPY END toe, de nieuwe film van de door hem bewonderde Michael Haneke. Grunberg over zijn eigen blikverruiming: "Ik heb ook veel geleerd over schrijven door naar films te gaan."

Bij CJP Serveert x NFF was, ondanks het vroege begin van het programma, de zaal gevuld met jongeren. Een hele dag films kijken, gevolgd door Q&A\'s met de makers. Na afloop van het programma waren er natuurlijk bier en bitterballen aanwezig.

Voor de publiekspremière van DUMMIE DE MUMMIE in de Rembrandt stond er al vroeg een lange rij voor de zaal. De deuren waren nauwelijks open of de kinderen snelden al naar binnen met popcorn in de hand en ouders en grootouders achter zich aan. \'s Avonds stond bij de Stadsschouwburg de cast van BROEDERS te stralen op de rode loper voor hun première.

Met Bring Your Own Beamer werd het HKU theater omgetoverd tot een groot museum vol met beamers, beamers, en nog meer beamers. Veel van de technische installaties waren interactief, waardoor de bezoeker niet alleen kon kijken, maar ook dingen kon doen.

ga terug