Ga naar inhoud

NFF Festivaljournaal 21/09Het Nederlands Film Festival 2017 is nu toch echt in volle gang. NFF Blikverruimers waren gisteren Steffen Haars en Flip van der Kuil. Voor de vertoning van hun film NEW KIDS werd snackbar \'t Hoekje voor een paar uurtjes omgetoverd tot filmzaal. De eigenaren van \'t Hoekje lieten het rustig over zich heen komen en vertrouwden hun frituurpannen toe aan Flip en Steffen. Onder het genot van een frikandel mayo en een blik Schultenbräu kon het publiek met volle teugen genieten van NEW KIDS TURBO. \'s Avonds deelden Steffen en Flip hun uitstekende smaak - van hoogwaardige cinema tot het állerbeste van YouTube - met het NFF-publiek en schoven ze nog even aan in de Talkshow van Art Rooijakkers.

Gisteren vond ook - in aanwezigheid van Kuijt himself - de officiële première van de documentaire KUYT, van Deborah van Dam plaats. Na de première kwamen Kuijt en van Dam nog even langs bij de Talkshow.

Tijdens de Publiekspremière van KUYT had jong en oud zich verzameld in de Pathé Rembrandt om de film voor het eerst op het witte doek te mogen bewonderen. De dresscode varieerde van dames en heren in strakke pakken en hoge hakken, tot rasechte Feyenoord supporters die voor de gelegenheid hun voetbalshirts uit de kast hadden getrokken.

Het professionalsprogramma - de Nationale Filmconferentie - werd gisteren afgetrapt met de Talentdag. Deze succesvolle dag werd afgesloten met de uitreiking van de Talent Awards in de Stadsschouwburg Utrecht. Hier zijn de winnaars van de NFF Studenten- en NFF Debuutcompetitie bekendgemaakt. Dit event viert de kracht van de samenwerking tussen gevestigde en beginnende makers.
ga terug