Ga naar inhoud

NFF's dagtips: dinsdag 26 september

Zie je door het grote aanbod in de programmering door de bomen het bos niet meer? Het NFF helpt je graag op weg! Iedere dag selecteren we speciaal voor jou een aantal aanraders uit het grote programma.


NFF Blikverruimers | Saman Amini


Als acteur was Saman Amini onder andere te zien in VAN GOD LOS en FLIKKEN MAASTRICHT. Ook speelde hij de hoofdrol in de korte film THE SACRED DEFENSE (2013), die in 2014 een Studentenoscarnominatie ontving. Op 26 september is hij NFF Blikverruimer en deelt hij zijn unieke visie op de Nederlandse film- en theaterwereld.Terwijl \'s ochtends tien geluksvogels zijn geselecteerd voor een workshop Acteren van deze acteur pur sang, sluit Saman \'s avonds zijn NFF-dag af in het festivalpaviljoen met een pittige discussie over Nederlandse film. Hij neemt uniek materiaal mee voor presentator Leon Verdonschot en het publiek, zoals heel vroeg acteerwerk (van een destijds 17-jarige Saman) en de prijswinnende studentenfilm SACRED DEFENSE. Filmjournalist Karin Wolfs schuift ook aan n.a.v. haar essay \'De Nederlandse film hypochondert zich ziek\'.


Forum van de Regisseurs | PASSAGE


Het Forum van de Regisseurs, de competitie voor grensverleggende films, beleeft dit jaar zijn derde editie. Samengesteld door (film)journalisten Jan Pieter Ekker en Dana Linssen, met op dinsdag PASSAGE.


Vaar mee tussen Nederland en Frankrijk en laat je onderdompelen in de wereld van de binnenschipper. Drie beelden naast elkaar als poëtische impressie van vrijheid, leven en het veranderende Europa.De film wordt ingeleid door Theater Utrecht en na afloop is er een gesprek met de regisseurs.


TOKYO TRIAL


Op het NFF gaat TOKYO TRIAL, geregisseerd door Gouden Kalf-winnaar Pieter Verhoeff in co-regie met Rob King, maandag in première. Mocht je daar niet bij kunnen zijn, niet getreurd: de film is ook nog op dinsdag te bewonderen!


In de internationale co-productie gebaseerd op ware gebeurtenissen, neemt rechter Bert Röling eind 1945 zitting in het Tokio Tribunaal; de Japanse versie van het Duitse Proces van Neurenberg. De veroordeling van Japanse oorlogsmisdadigers blijkt niet zo eenduidig als verwacht. Hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor Marcel Hensema en Hadewych Minis.


Rock \'n\' roll op het NFF!


Rock \'n\' roll op het NFF! Dinsdag staan twee films op het programma die wel heel mooi op elkaar aansluiten.[embed]https://www.youtube.com/watch?...[/embed]


UNKNOWN BROOD


Om 16:30 in T Hoogt Filmtheater en Café: UNKNOWN BROOD, waarin via niet eerder vertoond materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden, de belangrijke momenten uit het leven van Neerlands rockicoon Herman Brood benaderd worden.


TO STAY ALIVE - A METHOD


Heb je na deze film nog niet genoeg van muziek? Om 19:00 draait in Kinepolis Jaarbeurs TO STAY ALIVE - A METHOD. Iggy Pop maakt kennis met de mensen uit Michel Houellebecqs wereld, zoals de psychotische dichteres Anne-Claire en straatartiest Dominique. In een ontmoeting met de schrijver zelf, bespreken de twee elkaars werk en motivatie. Zien we jullie daar? Keep rockin\'!


VAN GOD LOS: REHAB | STORMRAM


Op het NFF gaat het vierde seizoen van de serie Van God Los in première! De serie is zowel geruststellend als verontrustend. Het toont namelijk dat elk misdrijf navolgbaar is, maar dat het ook minder ver van je bed is dan je dacht.


Om 22:00 kun je in \'t Hoogt terecht voor de afleveringen REHAB en STORMRAM.


In REHAB beleven alcoholiste Simone (Femke Lakerveld) en de aan coke verslaafde Luis (Javier Guzman) in een afkickkliniek een amour fou die wat hen betreft eeuwig mag duren. De echtgenoot van Simone vormt daarbij het enige obstakel...


In STORMRAM kan Monica (Maartje Remmers) het niet verkroppen dat de vader van haar kind haar dumpte. Ze krijgt een vriend zover dat die met een maat de ex thuis flink onder handen neemt. Gealarmeerde wijkagenten wachten met binnenvallen uit angst voor buitensporig geweld.


Na afloop zijn er Q&A\'s met regisseurs Eddy Terstall van Rehab en Arne Toonen van Stormram.

ga terug