Ga naar inhoud

NFF-openingsfilm TULIPANI geselecteerd voor filmfestival TorontoTULIPANI, de nieuwste film van Mike van Diem en tevens openingsfilm van NFF 2017, zal zijn wereldpremière beleven op het Toronto International Film Festival. Op dit prestigieuze festival is de film geselecteerd voor de Contemporary World Cinema competitie en maakt daarmee kans op de People\'s Choice Award van het festival. Het filmfestival van Toronto vindt plaats van 7 t/m 17 september.

TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende.

De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Gouden Kalfwinnaar voor AANMODDERFAKKER) aanstormend talent Anneke Sluiters, de Italiaanse steracteur Giancarlo Giannini (QUANTUM OF SOLACE, CASINO ROYALE) en de Canadese actrice Ksenia Solo (BLACK SWAN).

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse film op het filmfestival van Toronto te zien is: afgelopen jaar maakte ook BRIMSTONE van Martin Koolhoven er zijn opwachting.

Wil je TULIPANI als eerste in Nederland zien? Dat kan tijdens de NFF Publieksopening op 20 september. Meer info en tickets vind je hier.

Bekijk de trailer:
ga terug