Ga naar inhoud

100% COCO ontvangt Gouden FilmDe jeugdfilm 100% COCO, gebaseerd op het populaire boek van Niki Smit, heeft de Gouden Film status bereikt. De film over eigenzinnige modegek Coco (13) trok al meer dan 100.000 mensen naar de Nederlandse bioscopen. Hoofdrolspeler Nola Kemper werd door haar tegenspeler Valentijn Avé verrast met de Gouden Film award, namens het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO: hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. 100% Coco is de achtste film die in 2017 de Gouden Film status heeft behaald.

De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als onopvallend meisje door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de ‘Style Tiger’, wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die knappe jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn!

100% COCO is geregisseerd door Tessa Schram (KAPPEN!, 2016; PIJNSTILLERS, 2014), naar het scenario van Anne-Louise Verboon. Hoofdrollen zijn voor Nola Kemper, Valentijn Avé, Merel de Zwart, Eva Duijvestein, Rienus Krul, Loes Schnepper en Iris Hesseling. De film is een productie van Tom de Mol Productions, Lion Film Productions en Nickelodeon en is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Stichting Abraham Tuschinski Fonds. 100% COCO wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is nu te zien in 107 Nederlandse bioscopen.


Film Awards


De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijfster van de film: Anne-Louise Verboon.
ga terug