Ga naar inhoud

De 7 Gouden Vragen Aan... Liam de Vries

Nog even en dan gaat de 37e editie van het Nederlands Film Festival van start. Ons kikkerlandje beschikt over flink wat talent op het gebied van film, televisie en interactive. De afgelopen 37 jaar zijn er op het NFF dan ook talloze prestaties gevierd, van de NFF Studentencompetitie tot de Gouden Kalveren. In de rubriek \'De 7 Gouden Vragen Aan\' voelt het NFF tweewekelijks een van deze talenten aan de tand. Deze week: ultrajong, debuterend acteertalent Liam de Vries. Hij speelt de hoofdrol in de film DIKKERTJE DAP, die in première gaat tijdens NFF 2017.Naam: Liam de Vries
Geboortedatum: 16 juli 2009
Huidig: Debuteert als acteur in de film
DIKKERTJE
DAP


Dit jaar gaat DIKKERTJE DAP in première tijdens NFF 2017. Koop hier je tickets!

1. Wat vond je het leukste of grappigste dat je hebt meegemaakt tijdens het opnemen van de film DIKKERTJE DAP?
"In de trailer is te zien hoe ik een mandarijn in de lucht zwiep met een lepel in het huis van Dikkertje Dap. Dat vond ik echt heel leuk en grappig om te doen, maar ook vond ik het leuk om met Rayan te spelen. Hij speelt Yous. Ik moest heel erg om hem lachen, hij is heel druk en hij zei hele grappige dingen."

2. Hoe zou je reageren als je een grote prijs wint voor het spelen in een film?
"Ik zou heel blij zijn en ik zou het heel erg leuk vinden. Ik ben dan supertrots op iedereen die heeft meegeholpen. Iedereen heeft heel hard gewerkt voor deze leuke film."

3. Kun je iets vertellen over hoe het is om als zo’n jonge acteur in een film te spelen?
"Ik vind alles heel erg cool alleen vond ik de papegaai die veel herrie maakt nogal spannend."
Is er iets wat nog niemand anders weet van het acteren in de film DIKKERTJE DAP?
"Dat er in de keuken in het huisje van Dikkertje Dap echte babyfoto’s van mij hangen. Ik vond het allemaal heel erg leuk om te doen. De teksten van Dikkertje ontstonden vanzelf op de set samen met Huub, de spelcoach. Als we klaar waren na een dag filmen riepen ze \'it’s a wrap!\'. Na de opnames vond ik het heel leuk dat ik samen met Egbert-Jan Weeber ging voetballen, wat hij eigenlijk helemaal niet kon. Ik had ook Coen de cameraman ingemaakt tijdens een potje voetballen.”

4. Welke Nederlandse film vind je het beste?
“MEES KEES, omdat hij daarin verliefd wordt op Marie-Louise. Die film is grappig omdat er kinderen in de film spelen en er hele leuke grappen in de film zitten.”
Wat vond je grappig in de film?
“Er komt een meisje in voor dat de hele tijd zegt: ‘Op mijn vórige school…’ die vertelt de hele tijd dat haar vorige school beter was.”5. Welk personage uit een film zou je willen zijn?
"Pietje Bell, die veel kattenkwaad uithaalt."
Wat vind je dan het leukste aan Pietje Bell?
“Dat hij met zijn ogen dicht en zijn armen vooruit loopt en dat hij zo in de sloot belandt!”
Zou je zelf ook zoveel kattenkwaad uit willen halen?
“Ja. Pietje Bell durft heel veel, maar Dikkertje Dap eigenlijk ook en is ook best stoer.”

6. Met wie zou je hierna heel graag een film willen maken?
"Ik heb een aantal mensen met wie ik een voetbalfilm zou willen maken: mijn broer Fynn, Huub Smit (NEW KIDS, RIPHAGEN, red.) én met Kasper Dolberg, de spits van Ajax waar ik fan van ben.”
Speel je vaak toneelstukjes met je broer thuis?
"Ja, we maken veel grapjes, samen met mijn zusje kunnen we goed mensen met stemmetjes nadoen. We hebben veel lol samen en nemen mensen wel is een beetje in de maling.”

7. Wie is jouw favoriete acteur, actrice of regisseur?
"Ja, ik ken maar één regisseur en die is wel heel erg lief: Barbara Bredero. Maar de acteurs waar ik mee speel, zoals Martijn Fischer en Egbert-Jan, vind ik ook lief. Ik ging vaak een spelletje met ze spelen en zingen.”
ga terug