Ga naar inhoud

Documentaire A FAMILY QUARTET in première op het Nederlands Film FestivalDe documentaire A FAMILY QUARTET, over buitengewoon viooltalent Noa Wildschut (inmiddels 16 jaar) en haar familie, beleeft haar officiële première tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival. De première vindt plaats op 22 september in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van regisseur Simonka de Jong, Noa en haar familie. Na afloop geeft Noa live een exclusief voorproefje van haar debuutalbum.

In A FAMILY QUARTET volgen we Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut en haar familie in de aanloop naar haar internationale doorbraak en debuutalbum bij Warner Classics. Samen met haar zus Avigal deelt Noa van jongs af aan een enorme liefde voor muziek. Beiden worden binnen het gezin gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, met als drijvende kracht moeder en vioolpedagoog Liora. Wanneer Noa’s carrière een vlucht neemt, heeft dat zijn weerslag op het gezin. De film van regisseur Simonka de Jong laat zien hoe elk gezinslid zich moet verhouden tot haar talent.

De regie van A FAMILY QUARTET is in handen van Simonka de Jong (THE ONLY SON, 2012; HET ZWIJGEN VAN LOE DE JONG, 2011): “Ik vind het een eer dat de film zo groots in première gaat op het NFF. Het was voor mij een bijzonder en intensief proces om deze film te maken. Drie jaar - vanaf Noa’s 12de tot haar 15de – heeft de familie mij en mijn camera toegelaten in hun leven. Dankzij hun openheid is A FAMILY QUARTET een intiem portret geworden van een gezin waarin een uitzonderlijk talent opgroeit”.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1XfZ3GKzOZA[/embed]

A FAMILY QUARTET is geproduceerd door Basalt Film en 24classics in samenwerking met NTR en is mede tot stand gekomen door het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, de Film Production Incentive en het VSBfonds. Distributeur Cinema Delicatessen brengt de film op 28 september uit in de Nederlandse filmtheaters en online via Picl. Noa’s internationale debuutalbum is vanaf 22 september beschikbaar via Warner Classics.

Gedurende het festival is de documentaire ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF tussen 20 t/m 29 september.
ga terug