Ga naar inhoud

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet in première op het Nederlands Film Festival

De avontuurlijke familiefilm Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet gaat zaterdagmiddag 23 september in première op het Nederlands Film Festival. De derde film uit de Dummie-reeks, gebaseerd op de succesvolle boeken van Tosca Menten, beleeft zijn première in de Stadsschouwburg Utrecht. Dit feestelijke evenement wordt bijgewoond door castleden als Julian Ras, Roeland Fernhout, Yahya Gaier en Jennifer Hoffman. De eerste twee films over Dummie de Mummie trokken samen maar liefst 600.000 bezoekers. Tegelijkertijd vindt in Pathé Rembrandt de publiekspremière plaats, waarvoor tickets nu verkrijgbaar zijn.


In de derde film van de Dummie de mummie-reeks heeft Dummie (Yahya Gaier) last van heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas (Roeland Fernhout), de vader van Goos (Julian Ras), ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek (Jennifer Hoffman) voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel (Stefan de Walle) gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?


Net als bij de eerdere twee verfilmingen van Dummie de mummie is de regie in handen van Pim van Hoeve. Distributeur Dutch FilmWorks brengt de film vanaf 4 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.


Tegelijk met de officiële première op zaterdagmiddag 23 september in de Stadsschouwburg Utrecht is er een speciale publiekspremière (mét Q&A met de cast), tickets zijn nu verkrijgbaar via de link hieronder. Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet is ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF, van 20 t/m 29 september.


Datum: zaterdag 23 september 2017


Locatie: Pathé Rembrandt


Aanvangstijd: 13:00u


Prijs per ticket: €12,50 voor volwassenen, €6,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.


Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande button.Vragen over het bestellen van tickets? Stel ze door een mail te sturen naar kassainfo@filmfestival.nl of stuur ons een berichtje op Facebook.ga terug