Ga naar inhoud

Winnaars NFF Talent Awards bekend

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft vanmiddag tijdens de uitreiking van de Talent Awards in de Stadsschouwburg Utrecht de winnaars van de NFF Studenten- en NFF Debuutcompetitie bekendgemaakt. Met de competities, waarvoor respectievelijk 40 en 21 producties werden geselecteerd, biedt het NFF een podium aan Nederlandse filmmakers van de toekomst. Winnaars van de NFF Studentencompetitie zijn Noah Suhartono voor HOW TO UNINSTALL LIFE (Tuschinski Award), Marie-Anne Faustinelli voor MAAR ALS IEDEREEN ZO DENKT (Speciale Jury Award) en Maxime Rozestraten (Filmproducenten Nederland Award). De Filmprijs van de Stad Utrecht, de prijs voor de beste debuutfilm, is uitgereikt aan Sophie Dros voor GENDERBENDE. Het Nederlands Film Festival duurt nog tot en met vrijdag 29 september.


De Tuschinski Award en Speciale Jury Award zijn vandaag uitgereikt door een jury die bestaat uit regisseur Kaweh Modiri, documentairemaker Ester Gould, filmkenner en auteur Basje Boer, animator Johan Rijpma en producent Sander Verdonk. De Filmproducenten Nederland Award is overhandigd door filmproducenten Frank Hoeve en Laurette Schillings. Kees Diepeveen, Wethouder Cultuur Utrecht, reikte de Filmprijs van de Stad Utrecht uit namens de jury bestaande uit regisseur Pieter Verhoeff, producent Hasse van Nunen en director of photography Aziz Al-Dilaimi.


Tuschinski Award naar Noah Suhartono voor HOW TO UNINSTALL LIFE


De Tuschinski Award gaat naar de regisseur van de beste afstudeerfilm van 2017 en bestaat uit een bedrag van 5.000 euro beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. De award is uitgereikt aan Noah Suhartono voor How to Uninstall Life (Willem de Kooning Academie).


Speciale Jury Award naar Marie-Anne Faustinelli voor MAAR ALS IEDEREEN ZO DENKT


De Speciale Jury Award is voor een opvallende prestatie van een crewlid bij het tot stand komen van een afstudeerfilm en bestaat uit een bedrag van 2.000 euro, beschikbaar gesteld door het Nederlands Film Festival. De award is dit jaar uitgereikt aan Marie-Anne Faustinelli voor Maar als iedereen zo denkt (HKU).


Filmproducenten Nederland Award (FPN) naar Maxime Rozestraten


De FPN Award gaat naar de beste producent van een afstudeerfilm en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Filmproducenten Nederland. Deze prijs is toegekend aan Maxime Rozestraten (Nederlandse Filmacademie). Sirene, geproduceerd door Maxime Rozestraten, is te zien op NFF 2017.


Filmprijs van de Stad Utrecht naar Sophie Dros voor GENDERBENDE


Wethouder Cultuur Kees Diepeveen reikte vandaag de Filmprijs van de Stad Utrecht uit aan regisseur Sophie Dros voor haar debuutfilm Genderbende. De prijs bestaat uit een beeld en een geldbedrag van 5.000 euro en wordt toegekend aan het beste regiedebuut uit de NFF Debuutcompetitie.


De juryrapporten van de NFF Studentencompetitie en NFF Debuutcompetitie van 2017 vind je online. Alle afstudeer- en debuutfilms die kans maakten op de prijzen zijn op de 37e editie van het NFF te zien, dat nog plaatsvindt t/m 29 september.

ga terug