Ga naar inhoud
Film Awards

Luizenmoeder - De Film bekroond met Gouden Film

LUIZENMOEDER - DE FILM heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken en krijgt hiervoor de Gouden Film Award. De komedie over het dagelijks leven op en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool met Juf Ank, is geregisseerd door Ilse Warringa en Jan Albert de Weerd. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.


Over LUIZENMOEDER - DE FILM


Na het wegvallen van directeur Anton, proberen Ank en haar collega’s hun basisschool De Klimop weer op de rails te krijgen. Er is onderbezetting, ouders zijn nog veeleisender dan voorheen en corona doet er nog een schepje bovenop. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven. Maar zijn de verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op.


Ilse Warringa maakt met Luizenmoeder - De Film haar regiedebuut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. De film is geproduceerd door Bing Film & TV en Nijenhuis & Co in coproductie met AVROTROS. LUIZENMOEDER - DE FILM is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. De cast bestaat uit Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, André Dongelmans, Arnoud Bos, Dragan Bakema, Maaike Martens, Leny Breederveld, Bianca Krijgsman, Rian Gerritsen, Dunya Khayame, Meral Polat, Aiko Mila Beemsterboer, Rop Verheijen, Walid Benmbarek en Beppie Melissen. Luizenmoeder – de film wordt gedistribueerd in 129 zalen door Dutch FilmWorks.


Filmawards


De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Gouden FilmFilm Awards
ga terug