LUIZEN­MOEDER- DE FILM bekroond met Gouden Film

LUIZEN­MOEDER — DE FILM heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken en krijgt hier­voor de Gouden Film Award. De komedie over het dagelijks leven op en rondom het school­plein van Neder­lands bekendste basiss­chool met Juf Ank, is geregis­seerd door Ilse Warringa en Jan Albert de Weerd. De Gouden Film Award is een initi­atief van het Neder­lands Film Festival en wordt onder­s­teund door het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over LUIZEN­MOEDER — DE FILM

Na het wegvallen van directeur Anton, proberen Ank en haar collega’s hun basiss­chool De Klimop weer op de rails te krijgen. Er is onder­bezetting, ouders zijn nog veeleisender dan voorheen en corona doet er nog een schepje bovenop. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onder­huidse span­ningen boven­dri­jven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven. Maar zijn de verre­gaande plannen voor digi­talis­ering wel het beste voor de leer­lingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op.

Ilse Warringa maakt met Luizen­moeder — De Film haar regiede­buut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. De film is gepro­duceerd door Bing Film & TV en Nijen­huis & Co in copro­ductie met AVROTROS. LUIZEN­MOEDER — DE FILM is tot stand gekomen met bijdragen van de Nether­lands Film Produc­tion Incen­tive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. De cast bestaat uit Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, André Dongel­mans, Arnoud Bos, Dragan Bakema, Maaike Martens, Leny Breed­erveld, Bianca Krijgsman, Rian Gerritsen, Dunya Khayame, Meral Polat, Aiko Mila Beem­ster­boer, Rop Verheijen, Walid Benm­barek en Beppie Melissen. Luizen­moeder – de film wordt gedis­tribueerd in 129 zalen door Dutch FilmWorks.

Filmawards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Neder­lands Film Festival, het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Neder­landse film tijdens de roulatie respec­tievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoop­kaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Neder­landse docu­men­taires en korte films die 10.000 bioscoop­be­zoekers hebben getrokken.

ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte