DE NOG GROTERE SLIJM­FILM scoort Gouden Film

DE NOG GROTERE SLIJM­FILM heeft 100.000 slijm­fans naar de bioscopen getrokken. De fami­liefilm van Martijn Smits waarin hoof­drol­spelers Bibi en Matheu Hinzen als slijm­cre­ators met elkaar stri­jden om het mooiste slijm­re­cept, krijgt de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initi­atief van het Neder­lands Film Festival en wordt onder­s­teund door het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Hoof­drol­speler Bibi werd op donderdagochtend bij haar thuis verrast met de award.

Over DE NOG GROTERE SLIJMFILM

Slijm­cre­ator Indy (Bibi) verzint voor een Slijm­gala een gloed­nieuw slijm­re­cept. Met de toevoeging van octo­pussenslijm maakt ze het beste slijm ooit doordat er magische kleuren ontstaan. Totdat slijm­cre­ator Benji (Matheu Hinzen) het recept steelt en alles misgaat. Lukt het Indy om Benji te stoppen en haar slijm­fans terug te winnen? Hoof­drol­speler Bibi met de Gouden Film

Over de productie

DE NOG GROTERE SLIJM­FILM is het vervolg van DE GROTERE SLIJM­FILM, die in 2020 met bijna 250.000 bezoekers de best bezochte Neder­landse kinder­film van het jaar was. De film is geregis­seerd door Martijn Smits (SUPER­JUFFIE, MEES KEES IN DE WOLKEN) naar het scenario van Eveline Hagen­beek en Maarten van den Broek. De cast van de film bestaat uit Bibi, Vincent Visser, Matheu Hinzen, Roméycia Valen­tijn, Quinn & Aaron Bezemer, Edson da Graça, Sarah Nauta, Marit Brugman, Tina de Bruin, Ferdi Stofmeel en Denise Aznam. De fami­liefilm is met steun van de incen­tive regeling van het NL film­fonds tot stand gekomen en is gepro­duceerd door NewBe. Splendid Film brengt de film uit in 126 bioscopen.

Filmawards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Neder­lands Film Festival, het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Neder­landse film tijdens de roulatie respec­tievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoop­kaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Neder­landse docu­men­taires en korte films die 10.000 bioscoop­be­zoekers hebben getrokken.
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte