Ga naar inhoud
Film Awards

De nog grotere slijmfilm scoort Gouden Film

DE NOG GROTERE SLIJMFILM heeft 100.000 slijmfans naar de bioscopen getrokken. De familiefilm van Martijn Smits waarin hoofdrolspelers Bibi en Matheu Hinzen als slijmcreators met elkaar strijden om het mooiste slijmrecept, krijgt de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Hoofdrolspeler Bibi werd op donderdagochtend bij haar thuis verrast met de award.Over DE NOG GROTERE SLIJMFILM


Slijmcreator Indy (Bibi) verzint voor een Slijmgala een gloednieuw slijmrecept. Met de toevoeging van octopussenslijm maakt ze het beste slijm ooit doordat er magische kleuren ontstaan. Totdat slijmcreator Benji (Matheu Hinzen) het recept steelt en alles misgaat. Lukt het Indy om Benji te stoppen en haar slijmfans terug te winnen?

Hoofdrolspeler Bibi met de Gouden Film

Over de productie


DE NOG GROTERE SLIJMFILM is het vervolg van DE GROTERE SLIJMFILM, die in 2020 met bijna 250.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse kinderfilm van het jaar was. De film is geregisseerd door Martijn Smits (SUPERJUFFIE, MEES KEES IN DE WOLKEN) naar het scenario van Eveline Hagenbeek en Maarten van den Broek. De cast van de film bestaat uit Bibi, Vincent Visser, Matheu Hinzen, Roméycia Valentijn, Quinn & Aaron Bezemer, Edson da Graça, Sarah Nauta, Marit Brugman, Tina de Bruin, Ferdi Stofmeel en Denise Aznam. De familiefilm is met steun van de incentive regeling van het NL filmfonds tot stand gekomen en is geproduceerd door NewBe. Splendid Film brengt de film uit in 126 bioscopen.

Filmawards


De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
Gouden Film
ga terug