Ga naar inhoud
Educatie

Inschrijvingen Educatieprogramma 2023 geopend

Op 22, 25 en 26 september verwelkomt het Nederlands Film Festival weer een groot aantal leerlingen en leraren tijdens het Educatieprogramma. Vol leuke en informatieve films voor diverse niveaus en leeftijden. Het volledige programma is inmiddels bekend en de inschrijvingen zijn geopend.

ITHAKA-Voorstelling in het Louis Hartloopercomplex

Leraren kunnen kiezen uit een breed aanbod waarin veel actuele thema’s worden besproken. Ben je op zoek naar een mooie film over vriendschap? Groep 3 en 4 kunnen dan aansluiten bij de vertoning van Uilenbal. Heb je een klas vol sportieve leerlingen? Neem jouw leerlingen uit groep 5, 6 en 7 dan mee naar de voetbalfilm Strijder en ga na afloop in gesprek over hoe het is om je dromen na te jagen.

Geef je les op het voortgezet onderwijs of mbo? Ook hier valt veel te kiezen. Bijvoorbeeld de films Buladó en El Houb, waarin onderwerpen zoals diversiteit en LHBTIQ+ uitgebreid aan bod komen en zodoende leerlingen stimuleren om hierover in gesprek te gaan. Naast filmvertoningen zijn er ook nog leuke workshops te volgen. Zo is er voor het voortgezet onderwijs de workshop Junior Gouden Kalveren waarin leerlingen zelf aan de slag gaan met het maken van een korte film. Mbo’ers verdiepen zich in de kracht en mogelijkheden van digitale storytelling tijdens de workshop Digital Storytelling.

Lerarenavond

Ook dit jaar organiseert het NFF in samenwerking met Filmhub Midden weer een workshop voor leraren. Gebruik jij wel eens video in je lessen? Voor elk lesdoel of vak is een goede film te vinden. Sluit op dinsdag 26 september aan bij deze gratis lerarenavond en maak nader kennis met filmeducatie. Aan de hand van scènes uit de leukste festivalfilms van NFF, onderzoeken we wat deze films geschikt maakt voor het onderwijs. Je ontmoet de maker van één van de festivalfilms en leert wat er vooraf gaat aan het maken van een goede onderwijsfilm. Na afloop praat je bij met andere leraren en de organisatoren van het programma - Nederlands Film Festival en Filmhub Midden.

Lees meer en schrijf je klas direct in

ga terug