Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor documentaire Kleinkinderen van de Oost

De documentaire Kleinkinderen van de Oost heeft de Kristallen Film behaald. 10.000 bezoekers hebben de film van Daan van Citters en Joenoes Polnaija gezien. De film vertelt over de geschiedenis van hun grootvaders in Indonesië. De Kristallen Film werd aan de beide makers uitgereikt. Het is de vijfde Kristallen Film Award die dit jaar is uitgereikt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Daan van Citters en Joenoes Polnaya met de Kristallen Film Award voor Kleinkinderen van de Oost NFF/Friso Spoelstra

Over Kleinkinderen van de Oost

De makers van Kleinkinderen van de Oost, Daan van Citters (29) en Joenoes Polnaya (32), speelden samen in de speelfilm De Oost, werden vrienden en reisden samen in de voetsporen van hun grootvaders terug naar Indonesië. Hun reis confronteert ze met de complexiteit van “goed en fout”, slachtoffers en daders, commandanten en voetsoldaten waarbij nogmaals duidelijk wordt dat vaak verzwegen geschiedenis hen heeft gevormd tot wie ze nu zijn. Met hun documentaire willen ze een gesprek starten over de zwarte bladzijdes uit de Nederlandse geschiedenis. Naast intergenerationeel trauma wordt de geschiedenis vanuit verschillende perspectieven belicht om gezamenlijk de toekomst tegemoet te kunnen treden.

Over de productie

De documentaire Kleinkinderen van de Oost is geregisseerd door Daan van Citters, die ook het scenario schreef. De documentaire is geproduceerd door New Amsterdam Film Company in coproductie met Tala Media. De film is gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Production Incentive. Distributeur The Searchers heeft de film uitgebracht in 37 bioscopen.

Still Kleinkinderen van de Oost

Deze film ook zien?

Naar Kleinkinderen van de Oostin de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still Kleinkinderen van de Oost 2

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug