Ga naar inhoud
Still_Bulado.jpg

Buladó

In dit magisch-realistische drama over een gezin op Curaçao wordt het koloniale verleden van Nederland en de sporen die het achterliet op de Antillen subtiel zichtbaar.

Waar haar opa Weljo Papiaments spreekt en zich helemaal thuis voelt bij de oorspronkelijke bewoners van Curaçao en de spiritualiteit van het Antilliaanse eiland, wil haar broodnuchtere vader Ouira dat zijn 11-jarige dochter Kenza Nederlands met hem praat. Het eigenzinnige meisje zoekt ondertussen haar eigen weg tussen beide mannen, met twee wereldbeelden die op gespannen voet met elkaar staan. Deze magisch-realistische film, geïnspireerd op een lokale sage, toont subtiel hoe drie generaties Curaçaoënaars omgaan met de sporen van het koloniale verleden. Zo sluit Buladó goed aan bij het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Buladó won het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival in 2020 en was de Nederlandse inzending voor Beste Niet-Engelstalige film voor de Oscaruitreiking.

Klas 1 en 2 | Duur: 115 min (incl. nagesprek)
Thema: koloniaal verleden
Leergebieden: geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer
Kosten: €5,50 per leerling

NFF Educatieprogramma
Met het educatieprogramma van 2023 helpt NFF om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Kom op 22, 25 of 26 september met je klas naar het festival.