Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor Antoon - Engel

De documentaire Antoon-Engel over het leven van de Nederlandse rapper en producer Antoon heeft 10.000 bezoekers getrokken. De film krijgt hiervoor de Kristallen Film. Antoon nam de Kristallen Film in ontvangst. Het is de derde keer dit jaar dat de Kristallen Film is uitgereikt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Justus Verkerk en Antoon met de Kristallen Film ©NFF\Friso Spoelstra

Over Antoon - Engel

De muzikale film Antoon - Engel laat het leven zien van de jonge en getalenteerde rapper en producer. Vanaf het Ziggo Dome-concert, waar hij zijn grootste hits zoals Hyperventilatie, Vluchtstrook, Hallo, Hotelschool en Meteoriet voor zijn uitzinnige fans zong, terug naar zijn vroege jeugd. Met nooit eerder vertoonde beelden zien we de eerste stappen in de muziekcarrière van Valentijn, zijn echte naam. Mensen die het dichtst bij hem staan waaronder zijn oma en zijn zussen, vertellen hoe het allemaal is begonnen. Ook mede-artiesten als BIG2 en Ronnie Flex die al vroeg de potentie van Antoon zagen, komen aan het woord.

Over de productie

Antoon - Engel is geproduceerd door FCCE en WW Entertainment. De interviews in de film zijn afkomstig van Saul van Stapele. De muziek is van Valentijn Verkerk. WW Entertainment heeft de documentaire gedurende twee dagen in 100 bioscopen vertoond. Vanaf 28 april zijn er in de meivakantie extra filmvoorstellingen geprogrammeerd in meer dan 70 bioscopen.

Still_Antoon Engel

Deze film ook zien?

Naar Antoon - Engel in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still Antoon Engel

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug