Ga naar inhoud

Workshop Digital Storytelling

Zijn er thema’s, verhalen of probleemstellingen uit je eigen vakgebied die zich perfect lenen voor digital storytelling? In deze workshop leren studenten daar alles over.

In deze drie uur durende workshop, die aansluit bij het burgerschapsonderwijs , worden MBO-studenten uitgedaagd om door middel van 'speculatieve storytelling' een alternatieve toekomst te bedenken waarin een vooraf gekozen probleemstelling centraal staat. Dit gebeurt in groepjes, met behulp van AI-software en onder leiding van professionele makers. Zo ontdekken de studenten een nieuwe, originele manier van verhalen vertellen en ontwerpen ze innovatieve oplossingen die kunnen helpen bij maatschappelijke, technologische of wetenschappelijke kwesties. Aan het eind pitchen ze hun ontwerpen aan elkaar, waardoor direct verschillende visies en perspectieven op het onderwerp zichtbaar worden.

De Workshop Digital Stoytelling vindt plaats bij de tentoonstelling Storyspace in Bibliotheek Neude, die de studenten ter inspiratie van hun eigen audiovisuele werk tussendoor kunnen bezoeken.

Wat krijg je?

  • Een uniek inkijkje in het maakproces van digitale mediaprojecten in de tentoonstelling Storyspace;
  • Een voorbereidende opdracht in de klas;
  • Een drie uur durende workshop op locatie in Utrecht;
  • Na afloop ontvang je de audiovisuele prototypes van de studenten.
Kosten: €475,- per klas
Bezoeker van Story Space met VR-bril

NFF Digitale Cultuur

In de Centrale Hal van Bibliotheek Neude dompel je je onder in elf onvergetelijke digitale cultuurproducties. Met slimme chatbots, AI en VR, gaming en interactieve documentaires komen opvallende verhalen in deze tentoonstelling tot leven.

NFF Thuis foto Momenttom

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze educatienieuwsbrief voor het middelbaar beroepsonderwijs.