Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival brengt beste op gebied van Interactive bij elkaarHet Nederlands Film Festival (NFF) zet dit jaar grote stappen in het verder uitbreiden en verdiepen van zijn in 2015 geïntroduceerde Interactive programma. Het festival speelt daarmee in op de snel veranderende wereld waarin het vertellen van verhalen en technologie steeds vaker hand in hand gaan. In het tweedaagse programma (27 en 28 september) NFF Interactive: Storyspace presenteert het NFF aan zowel publiek als professionals gerenommeerde internationale gastsprekers en de nieuwste en beste interactieve producties van eigen bodem.

Binnen NFF Interactive: Storyspace zet het NFF dit jaar twee grote buitenlandse namen in de schijnwerpers. Professor en schrijfster Janet Murray spreekt over de invloed van digitale media op onze levens; in de jaren ’90 schreef ze hierover al de cultklassieker Hamlet on the Holodeck. Ze betrekt haar bevindingen op het huidige tijdperk. Kunstenaar, coder en docent Zachery Lieberman gaat in gesprek over programmeren als kunstvorm (creative coding), een vorm die tegenwoordig steeds meer ingezet wordt door bedrijven als Google. Naast deze bijzondere gasten vertoont onder meer Floris Kaayk zijn nieuwste project Next Space Rebels en geeft Guerrilla Games een kijkje achter de schermen van de wereldwijd succesvolle game Horizon Zero Dawn.

Het NFF Interactive: Storyspace programma is samengesteld door Paulien Dresscher (curator en onderzoeker op het gebied van beeldende kunst en digitale cultuur). ‘Met NFF Interactive: Storyspace, maar ook met al het andere moois dat we binnen het Interactive programma organiseren, laat het NFF zien dat verhalen vertellen niet per definitie lineair is. Publiek wordt steeds vaker onderdeel van het verhaal zelf, zoals we zien bij virtual en augmented reality. Ik ben ontzettend trots dat we als NFF, in samenwerking met zoveel spannende partners, het beste uit Nederland op het gebied van Interactive bij elkaar kunnen brengen’, aldus Paulien Dresscher.

Naast NFF Interactive: Storyspace zijn er tijdens het gehele festival verschillende Interactive evenementen te bezoeken en installaties en projecten te bezichtigen. Behalve een nieuw Virtual Reality-programma zijn er dit jaar nieuwe edities van de populaire NFF-events Tussen Kunst & Glitch en Bring Your Own Beamer. Tevens wordt het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2017 uitgereikt. Alle Interactive producties die kans maken op deze prijs zijn gedurende het hele festival te bekijken bij het pop-up Festivalpaviljoen van het NFF op de Neude.

Voor de samenstelling van het Interactive programma werkt het NFF nauw samen met partners uit de wereld van interactive en games, waaronder SETUP, HKU, VRBase, AHK, UU, EYE en Beeld en Geluid.
ga terug