Ga naar inhoud

Opvallende Nederlanders zijn gastprogrammeur NFF 2017Vorig jaar stond het Nederlands Film Festival met ‘het beste van eigen bodem’ al stil bij makers met een eigen blik. Dit jaar bouwt het festival daarop voort met het programma Blikverruimers, waarin negen bijzondere persoonlijkheden, waaronder een duo, voor één dag optreden als gastprogrammeur. Van vechtsporter tot geëngageerd theatermaker, van genderboegbeeld tot gameheld, van scherpslijper tot publiekslieveling en van lolmakers tot doordenkers. Eén ding hebben ze gemeen: ze vallen stuk voor stuk op door hun bijzondere levensloop en hun verrassende kijk op de wereld om hen heen.

“De gastprogrammeurs bestaan uit opvallende Nederlanders die in het afgelopen jaar een bijzondere verdienste hebben geleverd. Elke dag vertelt een Blikverruimer met drie programma\'s een verhaal en staat een thema centraal dat voor hem of haar een belangrijke rol speelt of speelde in het denken over, kijken en consumeren van beeldcultuur. Door met een open blik te ervaren wat zij ons willen laten zien, door hen op te zoeken op plekken die voor hen belangrijk zijn en door te luisteren zonder te oordelen, proberen we telkens voor één dag het publiek de eigen filterbubbel te laten doorbreken”, aldus Parwin Mirrahimy (Hoofd Programma Nederlands Film Festival).

De gastprogrammeurs stellen ieder een festivaldag samen waarin zij (fragmenten van) films, televisieprogramma\'s en interactieve producties laten zien die voor hen eyeopeners waren. Tevens gaan ze iedere avond onder leiding van o.a. Leon Verdonschot in gesprek met het publiek. Als afsluiter schuift de gastprogrammeur aan tafel bij presentator Art Rooijakkers tijdens de dagelijkse NFF Talkshow, waarin het stokje wordt doorgegeven aan de volgende Blikverruimer.
ga terug