Teledoc Campus - Gioia

Laura Stek Korte documentaire - 2019 - 24 min.

In haar psychosen beleefde Gioia haar mooiste dromen en zwartste nachtmerries. Maar de realiteit geeft haar weinig ruimte voor verbeelding. Een dansdocumentaire op de grens van waan en werkelijkheid.

Als Gioia danste, liet ze zich meevoeren door de muziek om er volledig in op te gaan. Maar sinds een paar jaar is dat anders. Gioia heeft een bipolaire stoornis. Alles wat riekt naar uitbundig is gevaarlijk. Om niet meer in de kliniek te belanden, probeert ze een regelmatig leven te leiden. Maar de verleiding blijft: in haar wanen beleefde ze haar meest duistere maar ook mooiste momenten. Het conflict tussen veiligheid en avontuur, dat we allemaal kennen, beheerst Gioia in extreme mate. Haar extase en de uitputting; dans maakt het allemaal weer zichtbaar.

Tickets

Kort: In beweging

Pathé Rembrandt 3 za 28 sep 16:15 - 17:47 11,00

Q&A's met regisseur Wilbert van Veldhuizen en componist Floris Kruger van Fundament, regisseur Nan Wang van A Sense of Place, en regisseur Laura Stek en hoofdpersoon Gioia van Teledoc Campus - Gioia.

Meer info

De keuze van Halina Reijn: Retrospekt

Pathé Rembrandt 3 ma 30 sep 16:00 - 18:26 11,00

Met Willem - Houten Pak als voorfilm, ingeleid door muziekjournalist Job de Wit. Q&A met regisseur Laura Stek en hoofdpersoon Gioia van Teledoc Campus - Gioia.

Meer info

Kort: Gedachtegoed

Pathé Rembrandt 3 wo 2 okt 21:30 - 23:23 11,00

Q&A's met regisseur Thessa Meijer van KORT! - Nervosa, regisseur Victoria Warmerdam en producent Trent van Korte kuitspier, regisseur Laura Stek en hoofdpersoon Gioia van Teledoc Campus - Gioia, en regisseur Floor Adams van Mind My Mind.

Meer info

Credits

Regie Laura Stek
Productiebedrijf Witfilm
Femke de Wild
Camera
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Gioia Norina Melody Fiorito
Mara Hulspas
Omroep
NTR
Choreografie
Liat Waysbort
Productieland(en)
Nederland